Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Παρέμβαση Κεφαλογιάννη για τις καταστροφικές πλημμύρες

Με αφορμή τις τελευταίες καταστροφές λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Έβρου, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, με παρέμβασή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά τη δημιουργία συντονιστικού κέντρου μεταξύ Ελλάδας, Βουλγαρίας και Τουρκίας για την διαχείριση πλημμυρικών φαινομένων.
Επίσης ρωτά για τρόπους χρηματοδότησης αντιπλημμυρικών έργων και αποκατάστασης των ζημιών σε περιουσίες και υποδομές στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Οι σημερινές πρωτοφανείς σε ένταση βροχοπτώσεις στην περιοχή του Έβρου
αλλά και στις γειτονικές περιοχές της Βουλγαρίας και της Τουρκίας έχουν προκαλέσει την υπερχείλιση του ποταμού Έβρου και των παραποτάμων του Άρδα και Τούντζα, στην Βουλγαρία και Τουρκία αντίστοιχα. Η ποσότητα των υδάτων φτάνει τα 2850 κυβικά ανά δευτερόλεπτο με αποτέλεσμα οι ελληνικές αρχές να έχουν οδηγηθεί στην εκκένωση δύο οικισμών (Λαγυνά και Πόρος). Τα καταστροφικά αυτά φαινόμενα δυστυχώς δεν είναι πρωτόγνωρα για την περιοχή, καθώς είχαν επαναληφθεί το 2005, 2006 και 2010, με αποτέλεσμα την καταστροφή περιουσιών και υποδομών και την δαπάνη αρκετών πόρων για την αποκατάσταση των ζημιών. Δυστυχώς έως σήμερα, αν και έχει ζητηθεί επανειλημμένα από την ελληνική πλευρά, δεν έχει καταστεί δυνατός ο συντονισμός μεταξύ των αρχών των τριών χωρών τόσο στην προληπτική ενημέρωση σχετικά με την τυχόν υπερχείλιση του ποταμού όσο και στη διαχείριση των υφιστάμενων φραγμάτων. Επειδή είναι βέβαιο ότι και στο μέλλον θα αντιμετωπίσουμε πάλι τα ίδια προβλήματα, απαιτείται η λήψη δραστικών μέτρων. Για το λόγο αυτό ερωτάται η Επιτροπή:
- Κατά πόσον μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία συντονιστικού κέντρου διαχείρισης πλημμυρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή;

- Με ποιό τρόπο μπορούν να διατεθούν πόροι για την αποκατάσταση των καταστροφών σε περιουσίες και σε υποδομές; - Πως μπορεί να χρηματοδοτηθεί από Ευρωπαϊκά Ταμεία η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στον ποταμό Έβρο;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου