Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Συνέλαβαν δύο ανήλικους που άνοιγαν τα Ι.Χ. στο Τομπρούκ

Βρήκαν τον... δάσκαλό τους οι ανήλικοι “χρυσοδάκτυλοι”, που αποδείχτηκαν ασταμάτητοι μέχρι να πέσουν στα δίχτυα των αστυνομικών του Τμήματος Χερσονήσου. Οι δράστες των αλλεπάλληλων διαρρήξεων σε αυτοκίνητα και σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Καρτερού έπεσαν στη “φάκα”.

Οι δύο ανήλικοι Ρομά, που είχαν εγκατασταθεί κοντά στο παλιό “Ξενία”, αξιοποιούσαν τον ελεύθερο χρόνο τους για να “ξαφρίζουν” τους τουρίστες και τους λουόμενους που στάθμευαν τα αυτοκίνητά τους ιδίως στην παραλία του Τομπρούκ.

Η δράση τους εξελίχθηκε σε μάστιγα και ξεσήκωσε τις αντιδράσεις των περιοίκων και ιδιοκτητών καταστημάτων, που προσπαθούσαν να καθησυχάσουν τους άτυχους τουρίστες, οι οποίοι σε απόγνωση έβρισκαν τα ενοικιαζόμενα οχήματά τους σπασμένα και τα υπάρχοντά τους λεηλατημένα.

Τις εικόνες ντροπής στην παραλία Τομπρούκ στο Ηράκλειο, με λουόμενους και επαγγελματίες να εκφράζουν την ανησυχία τους με φόντο τα απανωτά περιστατικά διαρρήξεων, είχε αναδείξει ρεπορτάζ της “ΚΡΗΤΗ TV”.

Λουόμενοι περιέγραψαν καταδρομικές επιχειρήσεις, με τον έναν από τους δράστες να εποπτεύει από ψηλά τα αυτοκίνητα και τον δεύτερο να σπάει τα τζάμια και να αρπάζει ό,τι υπήρχε μέσα στα αυτοκίνητα.

Αστυνομικοί του Τμήματος Χερσονήσου, που έσπευσαν να διερευνήσουν τις καταγγελίες, διαπίστωσαν κοινά σημεία και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τους ίδιους δράστες. Ακολουθώντας τα βήματά τους, δεν άργησαν να φτάσουν μέχρι το ορμητήριό τους κοντά στο παλιό “Ξενία” στον Καρτερό. Η μόνη έκπληξη για τους αστυνομικούς ήταν η ηλικία των δραστών που αποδείχτηκαν ανήλικοι. Από το πρωί της Δευτέρας και αφού συγκεντρώθηκαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία. ξεκίνησε η αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψή τους. Μόνο τις τελευταίες μέρες, με τον υδράργυρο να έχει “σκαρφαλώσει” και τις βουτιές να πληθαίνουν για ντόπιους και τουρίστες, πρόλαβαν να διαπράξουν 9 κλοπές και μια απόπειρα σε αυτοκίνητα, οι οποίες εξιχνιάστηκαν άμεσα από τους αστυνομικούς του Τμήματος Χερσονήσου, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες διαρρήξεις.

Εκτός από τις δύο συλλήψεις, η επιχείρηση συνοδεύτηκε από τον εντοπισμό πλήθους κλοπιμαίων ρούχων και εγγράφων που είχαν αποσπάσει από τους τουρίστες.

ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου