Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Η Κρήτη βαρόμετρο για όλα τα κόμματα

Μπορεί οι διεθνείς εξελίξεις να μην αφήνουν πολλά περιθώρια, ωστόσο η Ελλάδα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και μάλιστα σε πιο έντονους ρυθμούς σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Ήδη στο επόμενο δεκαήμερο ξεκινούν και κάθοδοι πολιτικών αρχηγών αλλά και κορυφαίων στελεχών, μιας και στην Ελλάδα οι ευρωπαϊκές εκλογές μάλλον αποκτούν χαρακτηριστικά εθνικών εκλογών. Πολύ απλά το ενδιαφέρον εστιάζεται σε δύο σημεία που είναι το ποσοστό της Ν.Δ., αλλά και τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, ως προς το δεύτερο κάτι μας λέει ότι θα...

πέσουν κορμιά μετά και τη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη στην εκπομπή “Ώρα Αιχμής” της “ΚΡΗΤΗ TV” ότι η τρίτη θέση είναι ήττα για το ΠΑΣΟΚ. Η συγκεκριμένη δήλωση έχει ενεργοποιήσει τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ, που επιθυμεί την παγίωση της δεύτερης θέσης και μάλιστα με τέτοια διαφορά από τη Ν.Δ., που να μπορεί να τη χαρα κτηρίσει νίκη και κυρίως αναγέννηση του κόμματος. Αυτή η εξέλιξη θα αποτελέσει ένα δυνατό χαρτί στα χέρια του Κασσελάκη, που σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί απώλεια της δεύτερης θέσης, καθώς αυτό θα ισοδυναμεί με νέες εσωκομματικές διεργασίες.

Στη Ν.Δ. πάλι δε φαίνεται να επαναπαύονται ακόμα και αν θεωρούν πως η ευρωεκλογές ισοδυναμούν με μια πιο χαλαρή ψήφο. Για το σύνολο των κομμάτων, η Κρήτη είναι βαρόμετρο και αυτό δε σηκώνει καμία απολύτως αμφι- σβήτηση. Ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, η απώλεια δυνάμεων στην Κρήτη θα μπορούσε να επηρεάσει και τη συνολική εικόνα. Να λοιπόν που η αντίστροφη μέτρηση για τις ευρωεκλογές έχει ξεκινήσει και το επόμενο διά στημα αναμένεται συνωστισμός πολιτικών αρχηγών και κορυφαίων στελεχών.

Ήδη στο Μαξίμου ετοιμάζουν την κάθοδο του υπουργού Υγείας στην Κρήτη, έχοντας όμως την ανησυχία για την πιθανή “θερμή” υποδοχή από τους υγειονομικούς. Βέβαια, όλοι μάλλον στον σχεδιασμό αλλά και το σκεπτικό τους δε λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τις εξελίξεις στην περιοχή μας, κάτι που θα μπορούσαν να επηρεάσουν και το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουνίου όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου