Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Στο Καμινάκι Οροπεδίου σήμερα το τελευταίο αντίο στην 51χρονη Νεκταρία που «έσβησε» στην άσφαλτο

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης συγγενείς και φίλοι θα πουν σήμερα το τελευταίο αντίο στην 51χρονη Νεκταρία Χαλκιαδάκη Παπαχρονάκη, που έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι του Σαββάτου μετά το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε στον ΒΟΑΚ.

Η κηδεία της θα γίνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη στο Καμινάκι Οροπεδίου Λασιθίου στις 3:00 μ.μ.

Η είδηση του θανάτου της αδικοχαμένης Νεκταρίας σκόρπισε ανείπωτη θλίψη στο Ψυχρό του Οροπέδιο Λασιθίου, τον τόπο καταγωγής της.

Εκπνέει η προθεσμία για την επιστολική ψήφο - Πάνω από 157.000 οι εγγραφές

Ολοένα και αυξάνεται ο ρυθμός εγγραφών των ψηφοφόρων για την επιστολική ψήφο όσο πλησιάζει η λήξη της σχετικής προθεσμίας που είναι αύριο Μ. Δευτέρα.

Από τις 3.000 με 4.000 που ήταν καθημερινά οι εγγραφές το προηγούμενο διάστημα, την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός αυτός ανήλθε και πολλές φορές ξεπέρασε τις 10.000 εγγραφές ημερησίως με αποτέλεσμα να ενισχυθούν οι βάρδιες του γραφείου υποστήριξης που λειτουργεί για το σκοπό αυτό στο υπουργείο Εσωτερικών σε 24ώρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Οι Ρώσοι πανηγυρίζουν! Η Ουκρανία απομακρύνει τα άρματα μάχης Abrams που έλαβε από τις ΗΠΑ υπό τον φόβο των ρωσικών drones

Ο Ουκρανικός στρατός απέσυρε προσωρινά τα άρματα μάχης Abrams M1A1 που έλαβε από τις ΗΠΑ πέρυσι, καθώς είναι πολύ ευάλωτα στα ρωσικά drones στο ανοιχτό πεδίο και δεν μπορούν να προωθηθούν χωρίς να εντοπιστούν από τον εχθρό, υποστηρίζουν οι Αμερικανοί.

Το πρώτο πρόβλημα που αντιμετώπισαν τα Abrams στο πεδίο της μάχης ήταν η ελλιπής θωράκιση έναντι των drones (FPV και καμικάζι), των οποίων η χρήση από τους Ρώσους έχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες.


Ανοίγει σήμερα το φαράγγι της Σαμαριάς

Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση, οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν εξέλθει του Εθνικού Δρυμού το αργότερο έως τις 18:00.

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής (ΟΦΥΠΕΚΑ), με ανακοίνωση του ενημερώνει ότι το Φαράγγι της Σαμαριάς θα ανοίξει για το κοινό, την Κυριακή 28 Απριλίου, μόνο από την Αγία Ρουμέλη (νότια είσοδος) για τα πρώτα 2 χλμ του μονοπατιού, έως το χώρο ανάπαυσης «Χριστός», κατά τις ώρες 07:00 – 16:00.

Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Σπαρακτικές σκηνές στο άκουσμα του τροχαίου ..στην περιοχή της Ανάληψης Χερσονήσου

Θλίψη στο Οροπέδιο Λασιθίου για την Νεκταρία Χαλκιαδάκη-Παπαχρονάκη

Σπαρακτικές σκηνές  εκτυλίχθηκαν στην περιοχή της Ανάληψης Χερσονήσου, όταν ο σύζυγος της 51χρονης Νεκταρίας Χαλκιαδάκη Παπαχρονάκη ενημερώθηκε για το τροχαίο με θύμα τη γυναίκα του, μητέρα δυο κορών και γιαγιά ενός παιδιού.

Μανώλης Κοττάκης: Η (αγαπητή) Εύη Χριστοφιλοπούλου προσχώρησε σε λάθος παράταξη

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης

Πυρ ομαδόν δέχεται από χθες στο διαδίκτυο η προσχωρήσασα στη Ν.Δ. υποψήφια ευρωβουλευτής Εύη Χριστοφιλοπούλου επειδή ομολόγησε τηλεοπτικώς ότι η υποψηφιότητα Μπελέρη δεν έχει εθνικό συμβολισμό, αλλά στοχεύει κυρίως να ανακόψει τις διαρροές που έχει η Ν.Δ. στα δεξιά της. Θέλετε τη γνώμη μου;

Κακώς πληρώνει το μάρμαρο, κατά το κοινώς λεγόμενο, η προερχομένη από το ΠΑΣΟΚ πρώην υπουργός που πολιτεύεται πρώτη φορά με τη φιλελεύθερη παράταξη.

Υποψήφιος με την παράταξη της Λατινοπούλου..ο Νίκος Καλλέργης


Την υποψηφιότητά του για την Ευρωβουλή ανακοίνωσε o γνωστός επιχειρηματίας και πρώην περιφερειακός και δημοτικός σύμβουλος Νίκος Καλλέργης, με την παράταξη «ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ» της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

 

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ: Δεν θα αφήσουν έτσι τον υπουργό

Η άσκηση Μίνωας 2024 ολοκληρώθηκε, τα συμπεράσματα εξήχθησαν, οι παραλείψεις καταγράφηκαν, αλλά αυτό που συζητήθηκε επίσης εκτενώς ήταν κάποιες συμπεριφορές που ξένισαν αρκετούς. 

Μεγαλη η δυσαρέσκεια πολλών στελεχών της Πυροσβεστικής, ακούγοντας τον πολιτικό τους προϊστάμενο να τους μιλά σε κλειστές συσκέψεις που έγιναν και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. 

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά πολλά από τα στελέχη μίλησαν με απογοήτευση και δυσαρέσκεια για τη συμπεριφορά του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας Β. Κικίλια. 

Χωρίς Σπαρτιάτες θα μείνει η βουλή..των Ελληνων

Κόλαφος για τους «Σπαρτιάτες» είναι το σκεπτικό του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου με το οποίο το κόμμα κόπηκε από τις ευρωεκλογές, καθώς φαίνεται ξεκάθαρη σύνδεση του Ηλία Κασιδιάρη με το κόμμα. 

Το κόμμα των Σπαρτιατών «υποκαθιστά» τη Χρυσή Αυγή κι ο πραγματικός αρχηγός του είναι ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωση Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος παραμένει αμετακίνητος στη ρητορική μίσους και τη βίαιη δράση με στόχο την κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών. Με αυτό ακριβώς το σκεπτικό, το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέκλεισε τους Σπαρτιάτες από την κάθοδό τους στις ευρωεκλογές. 

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Στη Λότζια ο πρώτος γάμος μεταξύ γυναικών

Σε φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε χθες στη Λότζια ο πρώτος γάμος ομοφυλόφιλου ζευγαριού, παρουσία στενών συγγενών και λιγοστών φίλων που έδωσαν το παρών στην ξεχωριστή αυτή τελετή που σηματοδοτεί τον πρώτο γάμο γκέι ζευγαριού στην Κρήτη. 

Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή για το ζευγάρι των δύο κοριτσιών με μάρτυρα, που εκτέλεσε χρέη κουμπάρου, ιστορικό στέλεχος της Αυτοδιοίκησης.


 

Συνέλαβαν δύο ανήλικους που άνοιγαν τα Ι.Χ. στο Τομπρούκ

Βρήκαν τον... δάσκαλό τους οι ανήλικοι “χρυσοδάκτυλοι”, που αποδείχτηκαν ασταμάτητοι μέχρι να πέσουν στα δίχτυα των αστυνομικών του Τμήματος Χερσονήσου. Οι δράστες των αλλεπάλληλων διαρρήξεων σε αυτοκίνητα και σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Καρτερού έπεσαν στη “φάκα”.

Οι δύο ανήλικοι Ρομά, που είχαν εγκατασταθεί κοντά στο παλιό “Ξενία”, αξιοποιούσαν τον ελεύθερο χρόνο τους για να “ξαφρίζουν” τους τουρίστες και τους λουόμενους που στάθμευαν τα αυτοκίνητά τους ιδίως στην παραλία του Τομπρούκ.

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ν.Αντωνακάκης: Επιτακτική η ανάγκη άμεσης τοποθέτησης Προέδρου στα προνοιακά ιδρύματα της Κρήτης

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, παραμένει χωρίς Πρόεδρο εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες.

Οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει επιβάλλουν άμεσες λύσεις  για να μην προκύψουν δραματικά ζητήματα στη λειτουργία των οκτώ δομών που έχει στην ευθύνη του.

Αυτό αναδεικνύει με παρέμβασή του το στέλεχος της ΝΔ Νίκος Αντωνακάκης.

Όπως εξηγεί, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, δεν πρέπει να

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Η Κρήτη βαρόμετρο για όλα τα κόμματα

Μπορεί οι διεθνείς εξελίξεις να μην αφήνουν πολλά περιθώρια, ωστόσο η Ελλάδα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και μάλιστα σε πιο έντονους ρυθμούς σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Ήδη στο επόμενο δεκαήμερο ξεκινούν και κάθοδοι πολιτικών αρχηγών αλλά και κορυφαίων στελεχών, μιας και στην Ελλάδα οι ευρωπαϊκές εκλογές μάλλον αποκτούν χαρακτηριστικά εθνικών εκλογών. Πολύ απλά το ενδιαφέρον εστιάζεται σε δύο σημεία που είναι το ποσοστό της Ν.Δ., αλλά και τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, ως προς το δεύτερο κάτι μας λέει ότι θα...

Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Φανερωμένη: Το... κλεμμένο νερό έφερε το φράγμα κάτω από τα όρια ασφαλείας

Τα 3 εκ. κυβικά νερού που «έκαναν φτερά» από το φράγμα Φανερωμένης μονοπωλούν τις συζητήσεις στην περιοχή της Μεσσαράς, όπου η αγωνία είναι έντονη σε σχέση με το πώς θα καλυφθούν οι τοπικές καλλιεργητικές ανάγκες. 

Ο δήμαρχος Φαιστού Γ. Νικολιδάκης σημειώνει ότι αναμένει τους αρμόδιους να αναλάβουν δράση για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ σε

Στη φυλακή ο γιος που κυνηγούσε με μαχαίρι τους γονείς του

Στη φυλακή για τρεις μήνες θα παραμείνει ο 47χρονος που συνελήφθη για κακοποιητική συμπεριφορά απέναντι στους γονείς του, σε χωριό του νομού Ηρακλείου. Το Σάββατο παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο, κρίθηκε ένοχος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 22 μηνών.

Το δικαστήριο αποφάσισε να μην δοθεί αναστολή για μέρος της ποινής, δηλαδή για τους τρεις μήνες, και έτσι ο 47χρονος πήρε φύλλο πορείας για τη φυλακή.

Άρειος Πάγος: Δίκη από την αρχή για το διπλό φονικό των Ανωγείων

Ξανά στο Εφετείο ο Μαν. Καλομοίρης

Από μηδενική βάση αναμένεται να εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης, υπό διαφορετική σύνθεση, η δίκη του διπλού φονικού στ’ Ανώγεια, με θύματα τον 63χρονο, Λευτέρη Καλομοίρη, και τον 32χρονο κτηνοτρόφο, Γιώργη Ξυλούρη.

Αυτό σημαίνει ότι ο 33χρονος σήμερα Μανόλης Καλομοίρης, γιος του 63χρονου θύματος, θα καθίσει εκ νέου στο εδώλιο.

Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Ελαφονήσι, Φαλάσαρνα,Γεωργιούπολη και Βάι ανάμεσα παραλίες που φεύγουν ομπρέλες και ξαπλώστρες

Γνωστές παραλίες της Κρήτης που σφύζουν από ομπρέλες και ξαπλώστρες είναι μεταξύ των 198 «απάτητων παραλιών», που βάσει ΚΥΑ υπόκεινται σε ένα καθεστώς ειδικών απαγορεύσεων, μιας και αφορούν σε περιοχές Natura 2000

Στον «αέρα» και η ψηφιακή εφαρμογή «MyCoast» για καταγγελίες.

Νέα δεδομένα σε μια σειρά από γνωστές παραλίες της Κρήτης δημιουργεί η ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε χθες.

Η Χερσόνησος στο "στο στόχαστρο" για τις κατεδαφίσεις

ακολουθεί το Καλαμάκι

Ο δήμος Χερσονήσου μπαίνει στο στόχαστρο των κατεδαφίσεων που δρομολογεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, καθώς έχει ήδη αρχίσει την αποστολή των πρώτων ειδοποιητηρίων σε όσους έχουν κατασκευές που καταπατούν παράνομα αιγιαλούς και παραλίες

Συγκεκριμένα έχουν ήδη αποσταλεί τα πρώτα δέκα ειδοποιητήρια και αναμένεται τις επόμενες μέρες να σταλούν και τα επόμενα 12. 

“Ανοίγουν” Ι.Χ. στην παραλία Τομπρούκ

Με δάκρυα στα μάτια οι τουρίστες ζητούν βοήθεια!

Την ώρα που λουόμενοι απολαμβάνουν το μπάνιο τους στην παραλία, άγνωστοι δράστες σπάνε τα τζάμια σταθμευμένων οχημάτων, αφαιρώντας χρήματα, τσάντες, διάφορα αντικείμενα μέχρι βαλίτσες και διαβατήρια τουριστών!

Και όμως αυτές οι απαράδεκτες καταστάσεις σημειώνονται στην παραλία Τομπρούκ στο Ηράκλειο, με

7η ΥΠΕ: Ενημερωτική εκδήλωση για τα Δικαιώματα των Ασθενών..στο Ηράκλειο

Ενημερωτική εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό για τα 14 απαράγραπτα δικαιώματα των ασθενών, διοργανώνεται για πρώτη φορά στο Ηράκλειο Κρήτης από την Ένωση Ασθενών Ελλάδας, την 7η ΥΠΕ και τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών (18 Απριλίου), την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 και ώρα 18:00  στην Αίθουσα Καστελλάκη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9, Ηράκλειο 712 02).

Για πρώτη φορά, η Εθνική Συνομοσπονδία των Συλλόγων Ασθενών της χώρας και θεσμοθετημένη από την Πολιτεία σε ζητήματα χάραξης πολιτικών υγείας, μεταφέρει στην πόλη του Ηρακλείου με την αρωγή της 7ης ΥΠΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, μια εκδήλωση θεσμό που πραγματοποιείται από το 2022 στην Αθήνα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πολιτείας, της Εκκλησίας της Ελλάδας, μελών του