Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Παρουσία πλήθους κόσμου η κηδεία του Στυλιανού Παττακού..στην Αγ.Παρασκευή..

Με το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο της γραμμής BLUE GALAXY που εκτέλεσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Χανιά έφτασε στη Σούδα στις 5:45΄ η σορός του Στυλιανού Παττακού, που πέθανε το Σάββατο 8 Οκτωβρίου σε ηλικία 104 ετών για να οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία στο Ρέθυμνο.

Η σoρός του μεταφέρθηκε στις 11:00 το πρωί Τρίτης στην Αγία Παρασκευή Αμαρίου ενώ η κηδεία του παρουσία πλήθους κόσμου και δεκάδων στεφάνων έγινε στις 12.00 το μεσημέρι. 
Κατά την πορεία προς το νεκροταφείο έκαναν την εμφάνισή τους και σημαίες της 21ης Απριλίου 1967 με το γνωστό στρατιώτη και τον φοίνικα.  Με την Ελληνική σημαία ήταν σκεπασμένο το φέρετρο κατά την άφιξη της σορού στον ναό του χωριού.



Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι εντός της εκκλησίας όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία, ακούστηκε ο εθνικός ύμνος. Σημειώνεται ότι, παρά την επιθυμία της οικογένειάς του να πραγματοποιηθεί η κηδεία σε στενό κύκλο, η διαρροή της είδησης του θανάτου του άλλαξε τα δεδομένα.
Ο εκλιπών είχε εκφράσει την επιθυμία στο στενό οικογενειακό του περιβάλλον και ιδίως στις δύο κόρες του, ο θάνατός του να γίνει γνωστός μετά την τέλεση και την ταφή, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω της γνωστοποίησης της είδησης.



VIDEO ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΗΔΕΊΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ




Ο Στυλιανός Παττακός
Γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 1912 στην Αγία Παρασκευή Αμαρίου στο Ρέθυμνο.

-Συμμετείχε στον ελληνοϊταλικό πόλεμο ως Διοικητής Ίλης της 11ης Ομάδος Αναγνωρίσεως της 11ης Μεραρχίας Πεζικού, ενώ κατά τη διάρκεια της Κατοχής ήταν μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης «Όμηρος».

-Έλαβε μέρος στα Δεκεμβριανά και στον συμμοριτοπόλεμο ως Διοικητής της Ίλης Αρμάτων Μάχης Κένταυρος σε αρκετά σημεία της Βορείου Ελλάδος και παρασημοφορήθηκε με τρία αριστεία ανδρείας, επτά πολεμικούς σταυρούς, δύο μετάλλια εξαίρετων πράξεων.

-Στο πραξικόπημα του 1967 συμμετείχε ως διοικητής του ΚΕΤΘ στο Γουδί. Στην Κυβέρνηση των Συνταγματαρχών ανέλαβε πρώτα υπουργός Εσωτερικών και έπειτα αντιπρόεδρος της. Έμεινε στην ιστορία ως “ο άνθρωπος με το μυστρί” καθώς ήταν εκείνος που εγκαινίαζε τα έργα της χούντας. 

-Συνελήφθη στις 23 Οκτωβρίου 1974, και φυλακίστηκε στην ΚΕΑ. Καταδικάστηκε για στάση και εσχάτη προδοσία σε θάνατο, όμως η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια. 
Έμεινε στη φυλακή16 χρόνια καθώς στις 28 Σεπτεμβρίου 1990 αφέθηκε ελεύθερος λόγω της υγείας του.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου