Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Αφανισμό των αγροτών καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές..σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση από τον τομέα Αγροτικού της ΝΟΔΕ ..

«Η κυβέρνηση θέλει να αφανίσει τον μοναδικό εναπομείναντα παραγωγικό κλάδο της χώρας» υποστηρίζουν οι αγρότες, με αφορμή τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση ως προαπαιτούμενα.

Ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται στα χαρακώματα, με δεδομένο πως οι πολιτικές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητων Ελλήνων, όχι μόνο είναι καταστροφικές για τον κλάδο, αλλά είναι και εντελώς αντίθετες με τις εξαγγελίες πριν από μερικούς μήνες προς τους αγρότες.
Αγρότες και αγροτοσυνδικαλιστές υποστηρίζουν στην ΠΑΤΡΙΔΑ πως όλες οι κινήσεις της κυβέρνησης γίνονται με μοναδικό σκοπό την εξοικονόμηση πόρων ύψους 1 δισ. από τους αγρότες, χωρίς όμως να τους επιστρέφεται το παραμικρό και χωρίς να υπάρχει κάποιο αναπτυξιακό μέτρο. Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο κείμενο των προαπαιτούμενων προβλέπεται αύξηση εισφοράς για υγειονομική περίθαλψη των ασφαλισμένων του Ο.Γ.Α. σε 6,95% από το 2016, ενώ η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί για ισχύς του μέτρου από το 2020. Την ίδια στιγμή προβλέπει προκαταβολή φόρου εισοδήματος 100 % από το 2016 και μετά, καθώς και παρακράτηση οφειλών των αγροτών από τις Κοινοτικές Επιδοτήσεις.
Εκτός από αυτά τα μέτρα, κι ενώ η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί για προκαταβολή φορού ύψους 27% για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν από το 2014, τελικά εφάρμοσε αναδρομικό φόρο ύψους 55%.
«Όπως η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί κατ’ επανάληψη για άλλα και άλλα τελικά έκανε, έτσι πιστεύουμε και τώρα πως θα περάσει και το μέτρο των εισφορών του 6,95%» δηλώνει ο αντιπρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Μύρων Χιλετζάκης που προσθέτει:
«Όλο αυτό το διάστημα οι υπουργοί και οι αρμόδιοι για άλλα δεσμεύονται και άλλα κάνουν, χωρίς καμία ανταπόδοση προς τους αγρότες και μόνο με μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα. Αυτή η πολιτική οδηγεί στον αφανισμό των αγροτών και θεωρούμε πλέον πως πρόκειται ή για στοχευμένη πολιτική ή για πλήρη ανικανότητα».
Την οργή και την αγανάκτησή του εκφράζει και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αμπελουργών Πρίαμος Ιερωνυμάκης. Όπως τονίζει, όπου εφαρμόστηκαν αντίστοιχες πολιτικές με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ στον κόσμο, το αποτέλεσμα ήταν καταστροφή και αφανισμός των κλάδων που φορολογήθηκαν.
«Θα ερημώσουν χωριά και δεν θα υπάρχει πλέον παραγωγή πουθενά στην Ελλάδα» τονίζει ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης που προσθέτει ότι αυτή η αφαίμαξη του αγροτικού κόσμου θα έχει συνέπειες σε όλους τους κλάδους και τελικά για την οικονομία και τη χώρα.

Κριτική από ΝΟΔΕ
Σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση ασκεί και ο τομέας Αγροτικού της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας που κάνει λόγο για εξόντωση των αγροτών. «Το μόνο που τηρεί αυτή η κυβέρνηση είναι ότι κάνει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που λέει και υπόσχεται!» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής, η αύξηση της εισφοράς για υγειονομική περίθαλψη των ασφαλισμένων του ΟΓΑ στο 6,95% τίθεται σε ισχύ από 1-1-2017, αντί τέλη του 2019.
«Η Κυβέρνηση είχε δεσμευθεί ότι η προκαταβολή φόρου για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν μέσα στο 2014 θα ήταν στο 27% και όχι 55%, και στη συνέχεια κάλεσε τους αγρότες να πληρώσουν το υπόλοιπο ποσό μέχρι το 55%» τονίζει η ΝΟ.Δ.Ε. που προσθέτει μεταξύ άλλων:
«Επίσης, η ρύθμιση προβλέπει προκαταβολή φόρου εισοδήματος 75% για το 2015 και 100% για το 2016 και μετά.
Το ακατάσχετο των επιδοτήσεων έχει ανατραπεί, αφού η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι οι οφειλές των αγροτών θα κρατούνται από τις επιδοτήσεις.
Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις είναι ακριβώς αντίθετες από τις κυβερνητικές δεσμεύσεις.

 Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία της Κυβέρνησης προς τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου