Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

“Βέτο” Σαμαρά στον Μητσοτάκη για συμμετοχή της ΝΔ σε Οικουμενική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους, ότι η Νέα Δημοκρατία, υπό τη δική του ηγεσία, δεν πρόκειται να συναινέσει στη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, και θα προτιμήσει να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, διεκδικώντας “καθαρές λύσεις” από τον ελληνικό λαό.
Φυσικά, οι εξελίξεις τρέχουν.
Τα δεδομένα αλλάζουν. Και η στάθμιση που καλούνται κάθε φορά να κάνουν οι πολιτικοί αρχηγοί, ενδεχομένως και να είναι εντελώς διαφορετική από την αντίστοιχη της… προηγούμενης μέρας.
Προσεκτικοί παρατηρητές καταγράφουν διαφορετικές τάσεις, απόψεις και προσεγγίσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας γύρω από το θέμα αυτό. Καθώς υπάρχουν πολλά στελέχη, αρκετά εκ των οποίων ανήκουν στην κατηγορία των λεγόμενων κορυφαίων, που θεωρούν ότι, η Νέα Δημοκρατία θα αυτοπαγιδευτεί και θα απομονωθεί πολιτικά, στην περίπτωση κατά την οποία σύρει τη χώρα σε εκλογές, ενώ θα μπορούσε να τις έχει αποφύγει, τη στιγμή που οι εξελίξεις με το προσφυγικό και την οικονομική κρίση, διαμορφώνουν ένα εκρηκτικό σκηνικό.
Απ’ την άλλη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ένα θεμελιώδες στρατηγικό πρόβλημα: Το βέτο που, λέγεται ότι έχει ασκήσει ο Αντώνης Σαμαράς, στο ενδεχόμενο συμμετοχής της Νέας Δημοκρατίας σε μια οικουμενική κυβέρνηση από τη σημερινή Βουλή.
Ο πρώην πρωθυπουργός δεν ξεχνάει… τι πέρασε από την ακραία λαϊκιστική ρητορική του Αλέξη Τσίπρα, όταν βρισκόταν ο ίδιος στο Μέγαρο Μαξίμου. Και θεωρεί ότι μέσω του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο στήριξε, αν όχι… έβγαλε στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας θα δικαιωθεί η πολιτική την οποία ο ίδιος άσκησε ως πρωθυπουργός.
Η στρατηγική αυτή δεν περιλαμβάνει συναίνεση προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε δυσκολία τακτικών χειρισμών, από τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο παράγοντας που έπαιξε τον πλέον καθοριστικό ρόλο για να εκλεγεί ο γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη πρόεδρος της ΝΔ.
Χωρίς να υποτιμά κανείς το γεγονός ότι ο Μεσσήνιος πολιτικός διατηρεί ισχυρά ερείσματα στον χώρο της Κεντροδεξιάς, “συνομιλεί” με την κοινωνική βάση της Νέας Δημοκρατίας, και ελέγχει πολιτικά ένα μεγάλο μέρος, τόσο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όσο και συνολικά του κομματικού μηχανισμού.

ysterografa.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου