Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Προστασία των αγροτικών προϊόντων στην ΤΤΙΡ, ζητά ο Κεφαλογιάννης

Να προστατευθούν τα ευαίσθητα αγροτικά προϊόντα και να ενισχυθεί η διαφάνεια στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ΕΕ και ΗΠΑ για την επερχομένη διμερή εμπορική συμφωνία μεταξύ τους, ζητά ο επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης σε ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας Ευρωβουλευτής ζήτησε να προστατευθούν αγροτικά προϊόντα, όπως το ελαιόλαδο, οι ελιές, τα τυροκομικά προϊόντα που ανήκουν στην κατηγορία των ΠΟΠ (Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης) και ΠΓΕ (Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης) κατά τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για τη «Διατλαντική Εμπορική και Επενδυτική Εταιρική Σχέση» (TTIP).
Επιπλέον, σημαντική θεωρεί την ενίσχυση της διαφάνειας στις διαπραγματεύσεις, μέσω της δημοσίευσης σχετικών εγγράφων και πρακτικών των συνεδριάσεων, ώστε να εξασφαλιστούν τα υφιστάμενα υψηλά ευρωπαϊκά πρότυπα στους τομείς του περιβάλλοντος, της υγείας και της ασφάλειας, της προστασίας της ιδιωτικής ζωής και των δικαιωμάτων των καταναλωτών και εργαζομένων.

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε σχετικά: «Η επιτυχής σύναψη της Διατλαντικής Εμπορικής και Επενδυτικής Εταιρικής Σχέσης (TTIP) θα αποτελέσει τονωτική ένεση για την ευρωπαϊκή οικονομία εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Είναι όμως απαραίτητο κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων να διασφαλίσουμε την πλήρη προστασία των ελληνικών Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης και των Προϊόντων Γεωγραφικής Ένδειξης. Η γεωργία συνιστά έναν από τους πυλώνες της εθνικής μας οικονομίας, ο οποίος στηρίζει τις αγροτικές περιοχές και την απασχόληση σε όλη την Ελλάδα. Οι γεωγραφικές ενδείξεις διασφαλίζουν τα πνευματικά δικαιώματα των κατοίκων μιας ολόκληρης γεωγραφικής περιοχής και λειτουργούν ως εργαλεία ανάπτυξης της υπαίθρου. Το αγροτικό μοντέλο της Ελλάδας χαρακτηρίζεται από μικρής κλίμακας γεωργικές εκμεταλλεύσεις, που παράγουν υψηλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα και τρόφιμα, σε μικρές ποσότητες. Προϊόντα όπως οι ελιές και η φέτα αποτελούν το έμβλημα των γεωγραφικών μας ενδείξεων. Συνιστούν ένα ουσιώδες στοιχείο της παράδοσής μας και του διατροφικού μας μοντέλου. Η πλήρης προστασία τους πρέπει να εξασφαλιστεί.»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου