Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Χάος με νεκρούς και αγνοούμενους

Αγνοείται η τύχη 179 επιβατών! - Δεκατρείς νεκροί επιβεβαιωμένοι - Πώς έγινε η επιχείρηση του Λιμενικού - Ηχητικό ντοκουμέντο με το πρώτο SOS - 236 Έλληνες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το Norman Atlantic - Δείτε συγκλονιστικές φωτογραφίες και βίντεο από το φλεγόμενο πλοίο 
Συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα το μακάβριο αλαλούμ με τους επιβάτες, τους αγνοούμενους και τους διασωθέντες από το μοιραίο Norman Atlantic, με τις ιταλικές και ελληνικές Αρχές να δίνουν διαφορετικές και συγκεχυμένες πληροφορίες. Την ίδια ώρα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, οι συγγενείς πολλών επιβατών ζουν το δικό τους δράμα, καθώς δεν υπάρχει κανένας αρμόδιος να δώσει μία απάντηση για το τι έχει συμβεί με τους δικούς τους ανθρώπους.

H παραδοχή του εισαγγελέα του Μπάρι, Τζουζέπε Βόλπε, πως για τουλάχιστον 179 επιβαίνοντες δεν υπάρχουν πληροφορίες, δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερο πανικό στην υπόθεση του φλεγόμενου πλοίου από το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες ο Βόλπε στο πλοίο τη στιγμή του δυστυχήματος επέβαιναν 499 άνθρωποι, και όπως δήλωσε: «Πέραν των 478 επιβαινόντων έχουν ταυτοποιηθεί τρεις παράτυποι μετανάστες, εκ των οποίων ένας Αφγανός και ένας Σύρος. Ένας από αυτούς έχει ήδη ζητήσει πολιτικό άσυλο. Από αυτούς τους επιβάτες, λείπουν από την καταμέτρηση 179 άνθρωποι. Ωστόσο, ενδέχεται ένα μεγάλο μέρος τους να βρίσκεται ήδη εν πλω».

Αβεβαιότητα και απόλυτη σύγχυση επικρατεί σχετικά με τον ακριβή αριθμό των νεκρών της ναυτικής τραγωδίας του «Norman Atlantic».

Σύμφωνα με πηγές της εισαγγελίας του Μπάρι, οι νεκροί που έχουν εντοπισθεί έως τώρα είναι δεκατρεις, ενώ όλα τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης κάνουν ακόμη λόγο για έντεκα άτομα, που έχασαν την ζωή τους.

Εν τω μεταξύ το Norman Atlantic πλέει ακυβέρνητο για τέταρτη ημέρα κοντά στα παράλια της Αλβανίας, έχοντας καεί κατά τα 2/3. Οι αρχές επισημαίνουν ότι οι έρευνες στο εσωτερικό του κουφαριού του πλοίου θα μπορέσουν να δώσουν απαντήσεις για την τραγωδία και τις αιτίες της πυρκαγιάς. Το πλοίο αναμένεται να ρυμουλκηθεί και εν συνεχεία να κατασχεθεί ώστε να μπει στο μικροσκόπιο των αρχών.

Στοιχεία για την τραγωδία του Norman Atlantic έδωσε το Λιμενικό σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Λιμενικού, 236 Έλληνες είναι ασφαλείς και βρίσκονται είτε πάνω σε πλοία που τους παρέλαβαν από το φλεγόμενο Norman Atlantic, είτε σε ελληνικό έδαφος. Τα ελικόπτερα Σικόρσι παρέλαβαν 6 Έλληνες, τα C-130 41 Έλληνες, πάνω στο Cruise Europa βρίσκονται 38, 21 στο Άμπι Ζανέτ, 95 Έλληνες σε δύο πλοία του ιταλικού πολεμικού.

Οι νεκροί μέχρι σήμερα ανέρχονται σε 13, μεταξύ των οποίων και δύο Αλβανοί ναυτικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης, και 40 αγνοούμενοι είναι ο τελευταίος επίσημος απολογισμός των ιταλικών αρχών μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο Norman Atlantic. 

Στους νεκρούς επιβάτες περιλαμβάνεται το όνομα και δεύτερου Έλληνα, το οποίο επιβεβαίωσε η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη. Πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Κωνσταντίνο Κουφόπουλο, η σορός του οποίου έχει μεταφερθεί στην Πολυκλινική του Μπάρι Ιταλίας.

Tην Κυριακή είχε ανακοινωθεί ο θάνατος του Έλληνα Γιώργου Ντούλη, που στην προσπάθειά του να μπει σε σωστική λέμβο, εγκλωβίστηκε σε γλίστρα του πλοίου και έχασε τη ζωή του. Παρόλα αυτά χθες ο γιος του είπε ότι στο νεκροτομείο η σορός που του έδειξαν δεν ανήκε στον πατέρα του.

Έτσι έγινε η επιχείρηση του Λιμενικού για το Norman Atlantic

Τον τρόπο που ενέργησε το Λιμενικό αφότου πληροφορήθηκε την πυρκαγιά στο Norman Atlantic, παρουσίασαν οι αρμόδιοι στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, παρουσιάστηκαν οι ενέργειες του Σώματος όπως έγιναν λεπτό προς λεπτό.

Δείτε το βίντεο…

Play Button


Ηχητικό ντοκουμέντο με το πρώτο SOSΤο ηχητικό ντοκουμέντο από την πρώτη καταγγελία επιβάτη του Norman Atlantic στην Υπηρεσία Κλήσης Έκτακτης Ανάγκης 112, έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Με τον τρόπο αυτό ενημερώθηκε το Ελληνικό Ναυτικό για το περιστατικό. Η κλήση πραγματοποιήθηκε στις 5.40 και η επιβάτης ακούγεται να μιλά για εκδήλωση πυρκαγιάς σε ένα πλοίο που έφυγε από την Ηγουμενίτσα, ενώ έχει προκληθεί πανικός, σημαίνοντας συναγερμό στο θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας.

Ακούστε το ηχητικό…

Play Button



Έβδομη και όγδοη λίστα με διασωθέντεςΝωρίτερα την Τρίτη, την έβδομη και όγδοη λίστα με τα ονόματα των Ελλήνων που διασώθηκαν από το φλεγόμενο Norman Atlantic διαβίβασαν στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού οι πλοίαρχοι των πλοίων «San Giorgio» και «Durand de la penne». Όλοι οι επιβαίνοντες παραμένουν ασφαλείς στα δύο πλοία.

Διαβάστε εδώ όλα τα ονόματα.

Η ιταλική δικαιοσύνη άσκησε δίωξη κατά του πλοιοκτήτη Κάρλο Βιζεντίνι και του κυβερνήτη του Νorman Atlantic, Αρτζίλιο Τζακομάτσι. Οι δύο άντρες κατηγορούνται για πολλαπλή ανθρωποκτονία, ναυάγιο και πρόκληση τραυμάτων εξ αμελείας. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται διαδικασία ταυτοποίησης από τις ιταλικές αρχές με βάση τη λίστα επιβατών και συνεχίζονται οι έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου. Εν τω μεταξύ βόμβα έσκασε από την ιταλική RAI, σύμφωνα με την οποία η λίστα επιβατών του Norman Atlantic φέρεται να είναι ανακριβής έως και πλαστή.

H ANEK ανακοίνωσε ότι «έχει ναυλώσει από την ιταλική εταιρεία VISEMAR di Navigazione S.R.l. το ιταλικής πλοιοκτησίας και σημαίας επιβατικό – οχηματαγωγό πλοίο NORMAN ATLANTIC, το οποίο εκτελούσε την δρομολογιακή γραμμή Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα και στο οποίο σημειώθηκε πυρκαγιά τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης-12-2014. Στο ως άνω πλοίο είχαν διενεργηθεί όλες οι απαιτούμενες κατά νόμο επιθεωρήσεις και είχε εφοδιασθεί με όλα τα πιστοποιητικά ασφαλείας σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας προκειμένου να αποπλεύσει από τον λιμένα Πατρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου