Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Έκλεισαν οι κάλπες– Στις 300.000 η προσέλευση- Στις 22:00 εικόνα από το 20% των αποτελεσμάτων

Δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης θα υπάρχει εικόνα από το 20% των εκλογικών τμημάτων, αλλά και για το δίδυμο του δεύτερου γύρου

Εκλεισαν οι κάλπες της εσωκομματικής ψηφοφορίας για την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ύστερα από παράταση μιας ώρας στη διαδικασία λόγω της υψηλής συμμετοχής στις κάλπες. Πάντως όπως έγινε γνωστό, σε τμήματα που υπάρχουν ακόμα ψηφοφόροι η εκλογική διαδικασία θα συνεχιστεί.

Νωρίτερα, με απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ, είχε γίνει δεκτή σχετική πρόταση του δημάρχου Αθηναίων κ. Χάρη Δούκα, στην οποία συμφώνησαν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι, η ψηφοφορία για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για παράταση κατά μια ώρας της εκλογικής διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάλπες οι 950 κάλπες της εσωκομματικής ψηφοφορίας για την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής άνοιξαν στις 7 το πρωί και ήταν προγραμματισμένο να κλείσουν στις 7 το βράδυ, εκτός κι αν η αρμόδια επιτροπή του κόμματος (ΕΔΕΚΑΠ) αποφάσιζε να δώσει παράταση εφόσον διαπιστωνόταν ότι υπάρχει ακόμη σημαντική προσέλευση ψηφοφόρων, ιδίως στα μεγάλα εκλογικά κέντρα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις κάλπες προσήλθαν τουλάχιστον 300.00 ψηφοφόροι ενώ σε αυτούς προσμετρώνται και 177.000 νέα μέλη. Η συμμετοχή στις κάλπες επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις κομματικών παραγόντων, που προέβλεψαν ότι η προσέλευση θα ξεπεράσει τις 270.000 που ψήφισαν στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές το 2021.

Για να εκλεγεί νέος πρόεδρος απαιτείται να συγκεντρώσει το 50+1 των ψήφων κι αν δεν το καταφέρει τότε οι δύο πρώτοι θα αναμετρηθούν σε β γύρο την επόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου.

Δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης θα υπάρχει εικόνα από το 20% των εκλογικών τμημάτων, αλλά και για το δίδυμο του δεύτερου γύρου.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου