Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

Κράμερ εναντίον Κράμερ (Part Two)

Η ρήση του Αμερικανού προέδρου Αβραάμ Λίνκολν είναι γνωστή και θα έπρεπε να ήταν κτήμα και ηθική υποχρέωση πρωτίστως των πολιτικών. 

Ο Λίνκολν είχε πει: «Μπορεί να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο, λίγους για πολύ. Δεν μπορείς, όμως, να κοροϊδεύεις όλους για πάντα».   

Τοπικός βουλευτής με απύθμενο πολιτικό θράσος με ερώτησή του προς τον νυν Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε να αλλάξει, ο Υπουργός, συγκεκριμένη απόφαση του προηγούμενου Υπουργού σχετικά «με τη διαχείριση των αδειών για νέες αμπελοφυτεύσεις». 

Η Υπουργική αυτή Απόφαση καθόριζε τα κριτήρια με τα οποία θα χορηγούνται  κάθε χρόνο, οι άδειες νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, δηλαδή τα στρέμματα που θα λαμβάνουν σε κάθε περιοχή άδεια φύτευσης αμπελιών για παραγωγή κρασιού.

Μέχρι εκεί όλα καλά. Η κοινοβουλευτική παρέμβαση βουλευτή προς Υπουργό, απολύτως νόμιμη και θεσμικά προβλεπόμενη.

Θα ήταν απολύτως λογικό το αίτημα ενός βουλευτή προς τον υπουργό, αν η συγκεκριμένη «προσβαλλόμενη» απόφαση δεν έφερε, φαρδιά-πλατιά, την υπογραφή του ίδιου του βουλευτή που σήμερα αιτείται την αλλαγή.

Στην πολύ ευγενική του απάντηση ο νυν Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρει ότι η κατάταξη των περιοχών έγινε βάσει της Αριθ.916/102034/08.04.2024 Υπουργικής Απόφασης του προηγούμενου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και σύμφωνα με αυτήν την κατάταξη, για φέτος χορηγήθηκαν άδειες σε συνολικά 6.453,6 στρέμματα με την Κρήτη να λαμβάνει εξ’ αυτών μόνο 91,2 στρέμματα άδειες νέας φύτευσης αμπελώνων. 

Μάλιστα ο νυν Υπουργός επισημαίνει στην απάντησή του ότι : «Η οποιαδήποτε αλλαγή στην ανωτέρω Υπουργική απόφαση προϋποθέτει σχετική τροποποίηση, η οποία τη δεδομένη στιγμή αντιβαίνει την αρχή της ίσης μεταχείρισης των παραγωγών. Σύμφωνα, όμως, με το άρθρο 6, παρ. 1 της απόφασης οι αιτήσεις υποβάλλονται από την 1η έως την 20η Σεπτεμβρίου 2024».

Η απορία που εύλογα γεννάται είναι γιατί κατατέθηκε μία ερώτηση για τροποποίηση της υπουργικής απόφασης τη στιγμή που ο υπογράφων την ερώτηση είναι και ο υπογράφων την απόφαση. 

Θα μπορούσε κάποιος να δώσει σαν εξήγηση ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής «πάσχει από πολιτική διπολική διαταραχή». 

Και ίσως η απάντηση αυτή δεν θα απείχε της πραγματικότητας. 

Τόσο στη ζωή όσο και στην πολιτική πρέπει να είσαι αξιόπιστος.

Για να είσαι χρήσιμος.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου