Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Δάνειο 27 εκατ. ευρω για τον Δήμο Ηρακλείου

Στο δρόμο του δανεισμού ύψους 27 εκ. ευρώ οδεύει η Λότζια προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα του δημοτικού ταμείου και να μπορέσει να ισοσκελίσει ο προϋπολογισμός του 2024, όπως ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Αλ. Καλοκαιρινός.

Όπως περιέγραψε, στον πυρήνα του προβλήματος του δημοτικού ταμείου βρίσκεται το πρόγραμμα– μαμούθ των ασφαλτοστρώσεων ύψους 66 εκ. ευρώ, που εγκρίθηκε στις 6-10 2020, με αποτέλεσμα να

υπάρχουν σήμερα συσσωρευμένες συμβατικές υποχρεώσεις που πρέπει να καλυφθούν και δημιουργούν υπερδέσμευση των δημοτικών πόρων.

Το γεγονός αυτό συνδυαστικά με την απομείωση των ταμειακών διαθέσιμων που φτάνουν τα 14,5 εκ. ευρώ δημιουργούν μια ασφυκτική κατάσταση, καθώς οι συνολικές υποχρεώσεις του Δήμου για το 2024 είναι 41,4 εκ. ευρώ. 

Δεν υπάρχει θέμα κατάρρευσης του δημοτικού ταμείου, είπε ο κ. Καλοκαιρινός, τονίζοντας ότι εάν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα θα γινόταν στάση πληρωμών. Όμως ο Δήμος θα κατέρρεε εάν δεν κάνουμε αυτό που κάνουμε τώρα, αποσαφηνίζοντας ότι είναι μονόδρομος η λήψη δανείου. Για τη λήψη του δανείου, όπως είπε, έχουν γίνει σχετικές κινήσεις και προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και σε άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου