Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Ηράκλειο: Κλείνει για δέκα ημέρες η Χανιώπορτα - Φόβοι για κυκλοφοριακό «έμφραγμα»

Κυκλοφοριακή αναστάτωση και εικόνες ταλαιπωρίας για τους οδηγούς στην ευρύτερη περιοχή της Χανιώπορτας θα επικρατήσουν αύριο και για χρονικό διάστημα 10 ημερών καθώς κλείνουν για τα οχήματα και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στη Χανιώπορτα για τις αναγκαίες εργασίες που αφορούν την άρση της επικινδυνότητας στο μνημείο

Κυκλοφοριακό έμφραγμα προ των πυλών στην ευρύτερη περιοχή της Χανιώπορτας, καθώς από αύριο και για χρονικό διάστημα 10 ημερών κλείνουν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας για τις ανάγκες εργασιών στο μνημείο όπου εντοπίζονται βλάβες που σχετίζονται με την έντονη υγρασία, έργο που στοχεύει στην άρση της επικινδυνότητας στο μνημείο.

Πρόκειται για εργασίες που ξεκινούν με μεγάλη καθυστέρηση καθώς η σχετική σύμβαση υπεγράφη τον περασμένο Νοέμβριο από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Στην ευρύτερη περιοχή θα επικρατήσει κυκλοφοριακή αναστάτωση ενώ το βάρος της κυκλοφορίας θα σηκώσουν  η Εφόδου, η Πυράνθου και η Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Στην περιοχή θα ισχύσουν νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενώ η εκτροπή των οχημάτων θα γίνεται : για όσα οχήματα κινούνται από τα ανατολικά μέσω των οδών Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, Σοφοκλή Βενιζέλου και Μίνωος ενώ για όσα οχημάτα κινούνται από τα δυτικά μέσω των οδών Εφόδου, Σοφοκλή Βενιζέλου και Αρχιεπισκόπου Μακαρίου (καρτα).

Την κατανόηση των οδηγών ζητά ο Γιώργος Σισαμάκης ο οποίος τονίζει την ανάγκη απομάκρυνσης των οχημάτων από την οδό Εφόδου και Πυράνθου, όπου ήδη τοποθετήθηκαν πλαστικά κολωνάκια. 

Για την κίνηση των πεζών, θα είναι ανοιχτή η Ενετική Πύλη του Παντοκράτορα από τις 7 το πρωί έως και τις 3 το μεσημέρι ενώ από τις τρεις και έπειτα, θα χρησιμοποιούνται οι οριοθετημένες διαβάσεις πεζών κάτω από τη Χανιώπορτα.

Το έργο για την αποκατάσταση της Χανιώπορτας χρηματοδοτείται από το ταμείο Ανάκαμψης, ενώ το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου ορίζεται σε 6 μήνες.

ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου