Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

“Ξηλώνουν” σκιάδια και αυθαίρετες κατασκευές στο κέντρο..ο Δήμος Ηρακλείου

Σειρά ελέγχων ετοιμάζεται να ξεκινήσει  Δήμος Ηρακλείου όχι μόνο για τις άδειες λειτουργίας καφετεριών και μπαρ που έμειναν εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων αλλά και για τους κοινόχρηστους χώρους που καταλαμβάνουν με κλειστά σκιάδια χωρίς πολεοδομική άδεια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας  ΠΑΤΡΙΣ  βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκρότηση συνεργείων με επικεφαλής τη Δημοτική Αστυνομία τα οποία με τη συμμετοχή υπαλλήλων της Οικονομικής Υπηρεσίας της Πολεοδομίας, τη συνδρομή του Υγειονομικού και της Αστυνομίας, θα σαρώσουν το κέντρο της πόλης για να ελέγξουν ένα ένα τα μαγαζιά του ιστορικού κέντρου.
Η δημοτική Αρχή διαβεβαιώνει ότι είναι αποφασισμένη να βάλει«το μαχαίρι στο κόκκαλο», σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση με δεκάδες καταστήματα που λειτουργούν και καταλαμβάνουν κοινόχρηστους χώρους χωρίς άδεια. Όπως είναι γνωστό, με βάση επίσημα στοιχεία του Δήμου συνολικά 52 καταστηματάρχες στερούνται άδειας λειτουργίας, ενώ 12 από αυτούς διατηρούν καταστήματα πέριξ της Λότζια.
Σύμφωνα με τον πολιτικό προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρίνο Παττακό, δύο είναι τα στοιχεία που θα προταχθούν στο πλαίσιο των ελέγχων που πρόκειται άμεσα να ξεκινήσουν. Αφενός το ζήτημα της αδειοδότησης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και άδειας χρήσης κοινόχρηστων χώρων, διότι είναι ένα εκρηκτικό πρόβλημα που καταγράφεται στην πόλη εδώ και χρόνια, αφετέρου το γεγονός ότι πολλά καταστήματα στο κέντρο της πόλης έχουν τοποθετήσει μόνιμες κατασκευές στους κοινόχρηστους χώρους, τους οποίους έχουν μετατρέψει σε προέκταση των καταστημάτων τους ως αύλειο ιδιωτικό χώρο. Εδώ τίθεται τεράστιο ζήτημα, διότι από το καλοκαίρι έληξε η περίοδος χάριτος που είχε δοθεί στους καταστηματάρχες προκειμένου να εφαρμόσουν τον κανονισμό λειτουργίας που έχει ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο σε σχέση με τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων. Τι σημαίνει αυτό; Ότι με βάση τον νέο κανονισμό, δεν επιτρέπονται οι μόνιμες κατασκευές των αεροσκιαδίων οι οποίες καλύπτονται από τρεις πλευρές.
Πρόκειται για πολεοδομική παράβαση με ό,τι αυτό συνεπάγεται...
Ο κ. Παττακός τονίζει ότι ο Δήμος Ηρακλείου δεν μπορεί ούτε να κλείνει το μάτι στους παράνομους ούτε να νομιμοποιεί πρακτικές παράνομης κατάληψης των κοινόχρηστων χώρων σε βάρος της πόλης.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου