Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Κεφαλογιάννης: Ο Τούρκος Πρόεδρος αμφισβητεί ευθέως το Διεθνές Δίκαιο και λειτουργεί αποσταθεροποιητικά στην περιοχή..

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας και επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου που ζητά επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης της Λωζάννης μίας Διεθνούς Συνθήκης που οριοθέτησε τα σημερινά σύνορα της Τουρκίας και συνέβαλλε αποφασιστικά στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή για ένα σχεδόν αιώνα κατέθεσε σχετική ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Αναλυτικά η ερώτηση:

Η Διεθνής Συνθήκη της Λωζάννης του 1923 οριοθέτησε τα σημερινά σύνορα της Τουρκίας. Παράλληλα συνέβαλλε αποφασιστικά στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας εδώ και σχεδόν έναν αιώνα.
Οι συνεχείς και κλιμακούμενες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου με αποκορύφωμα την τελευταία που σε ένα πνεύμα «νεοοθωμανικού αλυτρωτισμού» δηλώνει μεταξύ άλλων ότι:
«Θα εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε κάτι καλύτερο. Ακόμη επιχειρούν να μας εγκλωβίσουν στη Λωζάννη. Να μας συγχωρέσουν. Έχω δικαίωμα λόγου. Θα καταβάλλουμε κάθε είδους προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε τους στόχους του 2023. Γνωρίζουμε ότι θα πατήσουμε τον πόδι πολλών πλευρών. Θα αγγίξουμε πολλά συμφέροντα. Αυτό θα το πράξουμε μαζί σε κάθε περίπτωση. Είμαστε αποφασισμένοι να οδηγήσουμε την Τουρκία πιο πέρα».
Συνεχίζουν να αμφισβητούν ευθέως το Διεθνές Δίκαιο και λειτουργούν αποσταθεροποιητικά στην περιοχή προκαλώντας έντονη ανησυχία και προβληματισμό.
Ερωτάται η Επιτροπή:
-Συνάδει με τα κοινοτικά κεκτημένα μία υπό ένταξη χώρα να αμφισβητεί το Διεθνές Δίκαιο;
-Προτίθεται να περιλάβει τα ανωτέρω στην επόμενη Έκθεση Προόδου για την Τουρκία;

«Τροπολογία του ΕΛΚ στο Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία»
Στο μεταξύ ο Μανώλης Κεφαλογιάννης , ο Γερμανός ευρωβουλευτής Έλμαρ Μπροκ πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Γερμανίδα ευρωβουλευτής Ρενάτε Ζόμερ σε συνέχεια της ερωτήσεως που έκανε ο Έλληνας ευρωβουλευτής για τις δηλώσεις Ερντογάν περί επαναδιαπραγμάτευσης της Διεθνούς Συνθήκης της Λωζάννης κατέθεσαν εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος τροπολογία στο αυριανό Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.
Στην τροπολογία που θα ενσωματωθεί στο Ψήφισμα εκφράζεται η βαθιά ανησυχία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου που αμφισβητούν τη Συνθήκη της Λωζάννης, μία Διεθνής Συνθήκη που συνέβαλλε αποφασιστικά στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή για περίπου έναν αιώνα


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου