1. Μην θεωρείτε τον σύντροφό σας δεδομένο.
Όλα τα προβλήμα ξεκινούν από την στιγμή που θεωρείτε τον συντροφό σας δεδομένο. Μέγα λάθος για κάθε γυναίκα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, σας πολιόρκησε πολύ και στο τέλος κατάφερε να σας κερδίσει. Όταν χάσετε τελείως αυτό τον ενθουσιασμό πρέπει να είστε ψύχραιμες. Αφού επιλέξατε να είστε μαζί του σημαίνει ότι σας κέρδισε σε πολλά σημεία και όχι μόνο με την γοητεία του.

2. Η συζήτηση δεν είναι μονόλογος.
Για να γίνει μια συζήτηση πρέπει να μιλούν και οι δύο. Δεν γίνεται να μιλάει η γυναίκα συνέχεια για τα προβλήματά της και να μην δέχεται να ακούσει τον συντροφό της. Και οι άνδρες είναι άνθρωποι και σε μια μακροχρόνια σχέση χρειάζονται την βοήθεια της γυναίκας και αυτό θα γίνει μέσα από κουβέντα. Οπότε συζητήστε, μην μονολογείτε!
3. Εκφράστε τα συναισθήματα σας άφοβα.
Κυρίως οι άνδρες είναι πολύ περίεργοι με την επίδειξη των συναισθημάτων τους όμως τα τελευταία χρόνια είναι πολλές και εκείνες που σε αφήνουν στο... ψυγείο! Κυρίες μου, μην κρατάτε έναν άνδρα που θέλει κάτι σοβαρό στο περίμενε. Δείξτε του πως νοιώθετε. Οι άνδρες εκτιμούν υπερβολικά την ειλικρίνεια σε μία γυναίκα.
5. Διασκεδάστε, όπως παλιά.
Επειδή είστε μαζί καιρό δεν σημαίνει ότι σταματάτε να διασκεδάζετε με το αγόρι σας. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πάτε για χορό, άλλωστε λίγοι άνδρες χορεύουν, όμως μπορεί να σας κάνει να νοιώσετε ξανά παιδί με πολλούς τρόπους, δίνοντας σας ένα κομμάτι από την αιώνια παιδικότητα του! Δώστε του την ευκαιρία να σας προτείνει εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης.
6. Μην ζαλίζετε το ταίρι σας με υποδείξεις.
Οι κλασσικές παραινέσεις «εγώ, δεν το κάνω έτσι, άρα εσύ το κάνεις λάθος» είναι ό, τι πιο εκνευριστικό. Μπορεί η αφορμή να είναι ασήμαντη αλλά ο καβγάς έπεται μεγαλειώδης. Αντί λοιπόν να μουρμουράτε και να υποδεικνύετε τα «στραβά» του συντρόφου σας, προσπαθήστε την επόμενη φορά είτε να τον επαινέσετε για την προσπάθειά του(ναι, ξέρω ότι βράζετε, αλλά προσπαθήστε) είτε απλά να το κάνετε εσείς, για να είστε σίγουρη ότι η δουλειά θα γίνει σωστά!
7. Απειλές, απειλές και πάλι απειλές
Αν θες να λύσεις ένα πρόβλημα, τότε οι απειλές, που προκαλούν τον άλλον να αντεπιτεθεί, σίγουρα δεν βοηθούν. Αντί να κουράζεις τον «συνοδοιπόρο» σου, ότι «θα πας στη μάνα σου, αν δεν σου κάνει το χατίρι», ίσως είναι καλύτερα να συζητήσετε αυτά που θέλετε και οι δύο.