Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Tηn δημιουργία φορολογικού ΚΕΠ στη Μεσσαρά..προτείνει ο Αυγενάκης.. .

Με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ιωάννη Στουρνάρα, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, έφερε στη Βουλή το ζήτημα «της κατάργησης της ΔΟΥ Μοιρών και την ανάγκη για δημιουργία, σύσταση φορολογικού ΚΕΠ στην περιοχή της Μεσσαράς».
Στην ερώτησή του ο Βουλευτής υπογραμμίζει ότι:
«Έχει πλήρη επίγνωση του δύσκολου έργου της Κυβέρνησης για τη μείωση του δημοσίου τομέα και τη συγχώνευση των απαραίτητων υπηρεσιών. Βάση των ανακοινώσεων του Υπουργείου Οικονομικών, έχει γίνει γνωστό ότι σχεδιάζει σαρωτικές αλλαγές, οι οποίες αφορούν το κλείσιμο περίπου 200 εφοριών και θα ξεκινήσουν από Σεπτέμβρη. Ωστόσο, κατά τον κ. Αυγενάκη, το εν λόγω εγχείρημα παρουσιάζει αρκετά προβλήματα, καθώς σε πολλές περιοχές της χώρας δεν υπολογίζονται οι χιλιομετρικές αποστάσεις. Στον νομό Ηρακλείου, οι περιοχές του Δήμου Φαιστού, Γόρτυνας και γενικά οι περιοχές του νοτίου τμήματος του Νομού Ηρακλείου θα μείνουν χωρίς ΔΟΥ, μετά την κατάργηση της ΔΟΥ Μοιρών και οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα πρέπει να ταξιδέψουν μέχρι την πόλη του Ηρακλείου για να εξυπηρετηθούν».
Η παραπάνω εξέλιξη θα δημιουργήσει, κατά τον κ. Αυγενάκη, πολλά προβλήματα λόγω του υπό κατασκευή οδικού δικτύου Ηρακλείου-Μεσσαράς, όπου ο δρόμος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος. Επίσης, ο μεγάλος πληθυσμιακά όγκος των πολιτών που εξυπηρετεί καθημερινά η ΔΟΥ θα επιβαρυνθεί με επιπρόσθετα έξοδα μετακινήσεως προκειμένου να ικανοποιήσει τις φορολογικές του υποχρεώσεις. Γι’ αυτούς τους λόγους, ο Βουλευτής πρότεινε τη δημιουργία, τη σύσταση ενός φορολογικού ΚΕΠ στην περιοχή της Μεσσαράς, το οποίο θα ικανοποιεί τις ανάγκες των κατοίκων του νοτίου τμήματος του Ηρακλείου.
Κλείνοντας την επιστολή του, ο Βουλευτής τόνιζε στον Υπουργό ότι τάσσεται υπέρ της αναμόρφωσης, συσσώρευσης του δημοσίου τομέα στα πλαίσια, όμως, που περιλαμβάνονται οι αντικειμενικές συνθήκες, όπως π.χ. χιλιομετρικές αποστάσεις. Οι προτεινόμενες αλλαγές θα πρέπει να διαμορφώνονται με τέτοιο τρόπο που θα διευκολύνουν τόσο το ίδιο το κράτος όσο και τις τοπικές κοινωνίες. Οι αλλαγές, οι οποίες θα δημιουργήσουν μόνο πρόβλημα στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων είναι καλό να αποφεύγονται κατά τον κ. Αυγενάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου