Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Τα πρωτοχρονιάτικα μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας..



Στις δοκιμασίες που περνά η χώρα, αλλά και σε ένα ακόμη πιο δύσκολο 2012 αναφέρονται στα μηνύματά τους για την πρωτοχρονιά οι πολιτικοί αρχηγοί.

Το 2011 ήταν μία «δύσκολη χρονιά που σημαδεύτηκε από τα αναγκαία αλλά επώδυνα μέτρα που ελήφθησαν για την εξυγίανση ενός υπερχρεωμένου κράτους και την ανόρθωση της οικονομίας» σημειώνει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Οι προσπάθειες που έγιναν, οι θυσίες του ελληνικού λαού και η αλληλεγγύη των εταίρων μας είχαν ως αποτέλεσμα να αποφύγουμε την οικονομική καταστροφή και να κάνουμε σημαντικά βήματα εξόδου από την κρίση. Όμως η κοινωνία μας δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται σκληρά», συνεχίζει.

«Χιλιάδες οικογένειες, ιδιαίτερα τούτες τις μέρες, υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης. Πρέπει να σταθούμε δίπλα τους, όπως αρμόζει σε μια κοινωνία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Κανένας μόνος του. Είμαστε ένας λαός, ένα έθνος, σε κοινή δοκιμασία.

» Μια πολύ δύσκολη χρονιά έρχεται. Πρέπει να συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα την προσπάθεια. Για να μην πάνε οι ως τώρα θυσίες χαμένες. Για να μην μεταβληθεί η κρίση σε μια άτακτη, καταστροφική χρεοκοπία. Για να παραμείνουμε στο ευρώ. Για να επανέλθουμε σε τροχιά ανάπτυξης και να μειώσουμε την ανεργία. Οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι».

» Το 2012 μπορούμε να τα καταφέρουμε, εφόσον κάνουμε τα θαρραλέα βήματα που απαιτούνται, εφόσον δουλέψουμε μαζί, εφόσον ξεπεράσουμε στείρους ανταγωνισμούς, εφόσον πιστέψουμε ξανά στις δυνάμεις μας» καταλήγει το μήνυμα του πρωθυπουργού.

«Τη χρονιά που πέρασε, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, καταφέραμε ως χώρα και ως λαός, με επώδυνες θυσίες, να αποφύγουμε καταστάσεις που θα ήταν καταστροφικές για την Ελλάδα και τους πολίτες... Ας υποδεχτούμε τη νέα χρονιά με πίστη στις δυνατότητες που έχουμε ως λαός και με αισιοδοξία για το μέλλον» αναφέρει ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος.

«Η χρονιά που φεύγει ήταν για όλους μια δύσκολη χρονιά. Η πατρίδα μας πάλεψε να υπερασπιστεί την ίδια της την ύπαρξη», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

Παρά τις μεγάλες δυσκολίες, συλλογικές, αλλά και προσωπικά, για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, για κάθε οικογένεια, έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα να στεκόμαστε όρθιοι.  Έχουμε ακόμα δρόμο, αγώνα και πολύ προσπάθεια μπροστά μας», προσθέτει και επισημαίνει ότι το 2012 «θα πρέπει να είναι χρονιά μεγάλης συλλογικής προσπάθειας. Η πρόκληση να κινητοποιήσουμε τις δυνάμεις μας είναι μεγάλη, αλλά παραμένω αισιόδοξος ότι μπορούμε με σκληρή προσπάθεια να τα καταφέρουμε».


Ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς αναφέρει στο μήνυμα του :
«Καλή χρονιά σε όλους! 
Στον καθένα ξεχωριστά και στην Πατρίδα μας! 
Ευχές για υγεία και αγάπη, στις οικογένειές σας.
Ευχές το 2012 να σημάνει το τέλος της μεγάλης δοκιμασίας που περνά ο λαός μας…
Και την αρχή της Ελπίδας για την Ελλάδα μας.

Να θυμάστε, ότι - πέρα από τις ευχές - στα χέρια μας κρατάμε τη μοίρα μας.

Γι’ αυτό και η καλύτερη ευχή για το νέο χρόνο είναι να πάρουμε ξανά τη μοίρα μας στα χέρια μας!». 

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης εκφράζει την ελπίδα η νέα χρονιά, εκλογική χρονιά, να δώσει την ευκαιρία στον Ελληνικό λαό να αλλάξει το κατεστημένο, να αλλάξει το παλαιό, να αλλάξει το έμφορτο ανομημάτων δικομματισμό και να δώσει μια ευκαιρία σε νέες δυνάμεις με όρεξη, κέφι, φαντασία, γνωριμίες και εμπειρία για να μπορέσουμε να προσφέρουμε στο λαό περισσότερη ελπίδα, περισσότερη προσδοκία, περισσότερη ικανοποίηση, και πάνω από όλα το χαμένο χαμόγελο όλων αυτών των ετών.

Επιδείνωση της κρίσης το 2012, αλλά και μεγαλύτερη ανάπτυξη των κοινωνικών αγώνων προβλέπουν για το επόμενο έτος το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ στα πρωτοχρονιάτικα μηνύματά τους.

Το ΚΚΕ αναφέρει ότι γνωρίζει πολύ καλά πόσο σκληρά δοκιμάζεται η εργατική λαϊκή οικογένεια, όμως δεν μπορεί να της δώσει λόγια παρηγοριάς και ελπίδες για εύκολες λύσεις, γιατί-όπως αναφέρει-μπροστά της βρίσκονται ακόμα σκληρότερες δοκιμασίες και μάχες. «Το 2012 πρέπει να γίνει χρονιά που τα εργατικά λαϊκά στρώματα θα εγκαταλείψουν μαζικά και αποφασιστικά τα κόμματα και τα ιδεολογήματα των κομμάτων που υπερασπίζονται τον καπιταλισμό και την ΕΕ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο μήνυμά του τονίζει ότι το 2011 σημαδεύτηκε και από τους μεγαλειώδεις αγώνες των λαών σε όλη την Ευρώπη. Για το επόμενο έτος προβλέπει ότι το αδιέξοδο που έχει προκαλέσει η κυβερνητική πολιτική θα μεγαλώσει, ενώ εκτιμά ότι παράλληλα «θα γίνεται πιο ορατή η συγκρότηση ενός πλατιού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου αντίστασης και ανατροπής».

«Η ανάταξη της χώρας απαιτεί μία νέα μεγάλη ιδέα, ικανή να εμπνεύσει τους Έλληνες και να τους δώσει πίστη για το μέλλον με μία οικονομία παραγωγική, δυναμική, ανταγωνιστική και όχι πλέον κρατικοδίαιτη» αναφέρει στο μήνυμά της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, τονίζει ότι η κοινωνία δικαιούται να σταθεί όρθια, να διεκδικήσει δρόμους προκοπής και αισιοδοξίας. «Δυστυχώς το πολιτικό σύστημα με άλλα ασχολείται, αλλού κοιτάει. Την ίδια ώρα η κοινωνία ζει τη δική της αγωνία και πρέπει να προωθήσει τις δικές της διεκδικήσεις. Η αλλαγή του περιεχομένου της πολιτικής, με σταθερή και αταλάντευτη αναφορά την κοινωνία και τον πολίτη, είναι το μεγάλο ζητούμενο, είναι η διεκδίκηση».

Οι Οικολόγοι Πράσινοι τονίζουν ότι το 2012 πρεπει να είναι η χρονιά της επένδυσης στη διέξοδο από την κρίση. «Οι πράσινες απαντήσεις στην πολύπλευρη κρίση είναι παρούσες περισσότερο παρά ποτέ. Ο καιρός είναι ώριμος να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, γιατί πλέον είναι πολύ αργά για να είμαστε απαισιόδοξοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου