Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

2012. "ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;;"..άρθρο της Σοφίας Μπαλδζή..


   ( Λίγο πριν δημοσιευθεί, ήρθαν οι επιστημονικές  απόψεις που επιβεβαίωσαν το κείμενο!)
               
Το 2011 μας έκανε… την καρδιά «περιβόλι..!» Μήνας δεν πέρασε στη Γή μας, που να μη ζήσουμε την πίκρα και τη συμφορά..! Σχεδόν σε κάθε πλευρά του πλανήτη, και σχεδόν κάθε μήνα… ένας σεισμός, μια πλημμύρα, ένας πόλεμος…! Μια από τις δυσκολότερες χρονιές της δεκαετίας και όχι μόνον! Με  κορυφή, βεβαίως, το σεισμό 9 ρίχτερ στην Ιαπωνία και το απίστευτα τρομακτικό τσουνάμι,  (το δεύτερο στη δεκαετία) με τη διαρροή ραδιενέργειας που ακολούθησε, η οποία, φυσικά, δεν σταματάει μπροστά σε σύνορα…  Μετά από αυτές τις εμπειρίες που ζήσαμε στη χρονιά που έφυγε(στο καλό να πάει) έρχεται τώρα το 2012, «ντυμένο» από πριν με μια απίστευτη φιλολογία-καταστροφολογία, που περιγράφει το τέλος της χρονιάς αυτής, ούτε λίγο ούτε πολύ και σαν … «το τέλος του κόσμου». 
Με αφορμές, το ημερολόγιο των Μάγιας και την  επιστημονικά αδιασταύρωτη «πρόβλεψη» για ευθυγράμμιση του Ήλιου και  πλανητών με το γαλαξιακό κέντρο, την πιθανή επιστροφή του πλανήτη Έρις ή Νιμπίρου ή Νέμεσις, ή Χ  και την έντονη δραστηριότητα των ηλιακών κηλίδων, στην ακμή του ενδεκαετούς κύκλου τους, ο κόσμος μας θεωρητικά  και άκρως μυθιστορηματικά  θα « τελειώσει πανηγυρικά στις 21-12-2012».   
Βεβαίως και υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για όσα γράφονται  και από πολλούς ειδικούς επιστήμονες που ψάχνουν σε πολλούς τομείς ερευνών!!! Η ιστορία με την ευθυγράμμιση του ήλιου και των πλανητών με το κέντρο του γαλαξία, που αποσταθεροποιεί τη Γή,  θυμίζει το μύθο του Φαέθωνα.  Μεγάλη σύνοδος πλανητών μέσα στο 2012 δεν υπάρχει, και σύνοδοι δυο και τριών πλανητών, που θα έχουμε φέτος, είναι κάτι αρκετά συνηθισμένο ! Επίσης, φυσικό είναι να αναρωτιέται κανείς , πως μπορούν να ξέρουν αν είναι γνήσιο το ημερολόγιο των Μάγιας, αφού δεν το έχει δει έως τώρα, κανείς από ειδικούς επιστήμονες, αρχαιολόγους κλπ, παρά μόνον ο συγγραφέας που έγραψε  για το τέλος του κόσμου.  Ό κύριος  John Major Jenkins, αφού όπως ισχυρίζεται, έχει ένα γνήσιο τέτοιο ημερολόγιο γιατί δεν το δημοσιοποιεί ώστε να  το ισχυροποιήσει και να κάνει σεβαστές τις πεποιθήσεις του;;  Πόσο αλήθεια είναι ότι δεν γράφει για «τέλος κόσμου» αλλά για τέλος μήνα των Μάγιας και ότι φτάνει τελικά μέχρι το 2200;; Επίσης, από πού ξεφύτρωσε (πάνω στην ώρα) και ένα τετράδιο με ζωγραφιές του Νοστράδαμο, χαμένο κι αυτό από αιώνες, όπου και αυτός, περιγράφει ανάλογες συνθήκες για το 2012 ;; Παρά ταύτα, πρέπει να το ψάξουμε, διότι πράγματι, βάση των κύκλων της Γής γύρω από τον εαυτό της και τον ήλιο κάθε 2.150 χρόνια, περίπου, μια σημαντική αλλαγή που στην αστρολογία λέγεται μέγας μήνας και που είναι το ένα δωδέκατο ενός μεγαλύτερου κύκλου, που λέγεται μέγα έτος, γίνεται στη Γή !!! Μια τέτοια αλλαγή, σε σχέση με τον νέο μέγα μήνα της Γής, είναι στην εποχή μας σχετικά κοντά!!! Ένα μέγα έτος συμπληρώνεται κάθε 25.800 χρόνια και αυτή η αλλαγή «πρέπει» να είναι …τεράστια;;;  Ίσως οι συγγραφείς «ψυχανεμίστηκαν» ότι μαζί με την περίοδο όπου η Γή μας αλλάζει ζώδιο(μέγας μήνας) παράλληλα  μπορεί να γίνεται και η συμπλήρωση ενός μεγάλου έτους;;;

Ας υποθέσουμε, ότι πράγματι είμαστε στην εποχή  που ένας μέγας κύκλος της Γής ολοκληρώνεται κι όλα αυτά περιέχουν αλήθειες. Αν ένας μέγας κύκλος (μέγα έτος)  ολοκληρώνεται  τώρα, τότε η ανάλογη προηγούμενη γνώση -εμπειρία πρέπει να αναζητηθεί περίπου 26.000 χρόνια πριν!!!

Βεβαίως… ΟΥΔΕΙΣ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙ ΕΓΙΝΕ 26.000 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ… και μόνο σε θεωρητικές εικασίες «στηρίζουμε» τους φόβους ή τις ελπίδες μας για το τι μπορεί να μας συμβεί στο τέλος του 2012! Εδώ πρέπει  να γράψω, ότι ο Ίππαρχος ο Ρόδιος, ο μέγας  Έλληνας αστρονόμος  (190πχ  120πχ) τοποθετεί την προηγούμενη αλλαγή ζωδίου της Γής, τον αμέσως προηγούμενο μέγα μήνα εκείνης της εποχής, στην 0 μοίρα του Κριού … Λίγο πριν δηλαδή περάσει στο ζώδιο των Ιχθύων, στην εποχή μας.( Σ αυτόν τον κύκλο κίνησης, η Γή πορεύεται αντίθετα από τα ζώδια, προς τα πίσω.) Κοσμογονικές καταστροφές για τότε, δεν έχουμε καταγραμμένες… Θεωρώ, ότι αν είχαν γίνει στην τότε παρόμοια αλλαγή, τεράστιες καταστροφές, θα υπήρχαν γραμμένα στοιχεία, αφού είναι σχετικά κοντά  αυτή η εποχή…2.150 χρόνια περίπου…  αξίζει να ξέρουμε τι έγινε τότε, γιατί γίνονταν  πόλεμοι γύρω από τη Μεσόγειο και στη συνέχεια τεράστιες αλλαγές στις φιλοσοφίες και τους πολιτισμούς των Λαών του τότε γνωστού κόσμου. Χρειαζόμαστε και την ιστορική γνώση! Το αναφέρω, γιατί σαν λογικό όν, θεωρώ απαράδεκτο να γίνονται  «κοσμοθεωρίες» οι φόβοι και οι φαντασιώσεις μας και να τρομοκρατούμε έτσι την κατακουρασμένη ανθρωπότητα!  Όλο αυτό το μελάνι που χύθηκε, για να δώσει «χρήσιμη» εξήγηση στις «πιθανές επιπτώσεις των πιθανών φαινομένων» μοιάζει, σαν κάποιος να κινείται νύχτα, χωρίς φακό σε άγνωστο έδαφος, και να ισχυρίζεσαι  ότι γνωρίζει τι θα δει στο φώς της μέρας...!

Οι σύγχρονοι συγγραφείς, μιλούν για «χάος και σκοτάδι που θα το ζήσουμε» στο τέλος του 2012… Τι θα έκανε ένας λογικός άνθρωπος σε μια τέτοια άγνωστη κατάσταση;; Σίγουρα, ο ψύχραιμος δεν θα ούρλιαζε «καταστροφή καταστροφή»… Θεωρώ ότι θα προσπαθούσε, έστω ψηλαφιστά  (αφού θυμηθεί ότι γνωρίζει από παραπλήσιες συνθήκες ) να βρει ένα πιθανόν ασφαλές μέρος για τη «νύχτα» του, και θα περίμενε να ξημερώσει ο Θεός τη μέρα, να ανιχνεύσει το χώρο, και να πάρει τις αποφάσεις του.  Ας κάνουμε λοιπόν το ίδιο κι εμείς. Ας πάμε όσο γίνεται πιο πίσω στο χρόνο. Τι γνωρίζουμε από το γραπτό παρελθόν μας για αυτό που λέμε πιθανές κοσμογονικές αλλαγές;; Έχουμε κάποιον από τους σοφούς προγόνους μας  να μας δώσει κάποια σχετική πληροφορία, ίσως μέσα από μύθους που μεταφέρουν τη γνώση στους αιώνες, για να μας περιγράψει κάπως την όποια πιθανή ατμόσφαιρα του προηγούμενου μεγάλου έτους της Γής 26. 000 χρόνια πριν;; Να καταλάβουμε, όταν μιλάμε για τη Γή  και το χώρο  και τις κινήσεις της στο σύμπαν, τι μπορεί να σημαίνει σκοτάδι και χάος;; Λογικό μου φαίνετε να πάμε στις αρχαίες κοσμογονίες. Άρα κάτι έχουμε! Ας πάμε λοιπόν στον Ησίοδο και την «Θεογονία» όπου μέσα στο εξαίσιο ποίημα του, είναι εμφανές για τους μελετητές, ότι περιγράφει μια αρχαία μεγάλη κοσμική αλλαγή, και μεταφέρει με λέξης σύμβολα και έννοιες, κατανοητές στη δική του εποχή, αρχέγονες μνήμες που διατηρηθήκαν μέχρι τότε ως μύθοι.  Ας ενεργοποιήσουμε  τη φαντασία μας, κι ας  θυμηθούμε, ότι η Γή μας, που είναι δισεκατομμυρίων ετών, περνάει μια τέτοια αλλαγή, περίπου κάθε 26.000 χρόνια, αλλά εξακολουθεί να κάνει τον κύκλο της, με τα περισσότερα από τα όντα της να ζουν και να εξελίσσονται στην πανέμορφη αγκαλιά της!!! Ίσως ο Ησίοδος, μας περιγράφει την προηγούμενη, την πιο κοντινή στην εποχή του αλλαγή μεγάλου έτους, και πιθανόν των συνθηκών της Γής τότε.  Αν έστω και η ελάχιστη γνώση υπάρχει στο κείμενο (κατά την άποψη μου υπάρχει) αξίζει να την ερευνήσουμε !  Μιλώντας λοιπόν για το πώς εμφανίστηκαν οι Θεοί, σε απλά σημερινά  λόγια  λέει:  ((Στην αρχή ΕΓΙΝΕ χάος και μετά σκοτάδι και έρεβος))…προσέξτε το …ΕΓΙΝΕ… πιθανόν δεν μιλάει για την πρώτη φορά κάποιας κοσμογονικής αλλαγής… Δείχνει να ξέρει ότι έχει ξανασυμβεί! (Ποιητής είναι, δουλειά του είναι οι λέξεις). Στην εποχή του Ησίοδου η λέξη «χάος» πιθανότατα σήμαινε κάποιο άνοιγμα, χάσμα, που εκτείνεται σε μέγα μήκος βάθος ή πλάτος και… ίσως κάπου στον ουρανό, αφού μιλάει για Θεούς..! Και σήμερα, όταν κοιτάμε ένα άγνωστο σε μας άνοιγμα, άδειο και τεράστιο που δεν μπορούμε να δούμε έως που φτάνει ή έκταση ή το βάθος τους, το αποκαλούμε «χάος». (Δεν αναφέρω παρόμοιες απόψεις στις κοσμογονίες άλλων λαών, διότι θεωρώ τα Ελληνικά κείμενα πιο κατανοητά σε εμάς).   
  
Ας έρθουμε τώρα στην εποχή μας,  για μια απλή, πρώτη σκέψη, συμβολικής σύγκρισης.       Τι μπορεί να σημαίνει για το δικό μας πολιτισμό  η λέξη «χάος»;;; Αν δούμε με απλή λογική, την κατάσταση του πλανήτη μας σήμερα. Την ψυχή μας  που είναι γεμάτη επιβαλλόμενο φόβο, από ανομία, πολέμους, τρομοκρατία και τα ακραία φυσικά φαινόμενα… συν κάθε τι άγνωστο- περίεργο που έρχεται σαν πληροφορία από παντού… «πυροβολώντας» συνεχώς τη σκέψη μας με τρόμο, δεν είναι σαν να «βάφει σκοτεινή την κάθε ελπίδα μας ;; Σαν κοινωνίες, πόσο μας ταιριάζει να βαφτίσουμε, συμβολικά, αυτή την σχιζοφρενική επιβαλλόμενη ανασφάλεια, τη μόνιμη πίκρα των ανθρώπων «χάος και σκοτάδι»;;          Απλά σκεφτείτε το…!!! 
                                                                                                         
Ας δούμε τώρα, τι λέει αμέσως μετά το χάος και το έρεβος ο Ησίοδος;; Περιγράφει τη Γή, ως (Ευρύστερνη και αιώνιο στέρεο βάθρο!!!)  Συμπέρασμα, η Γή ισορροπημένη!!! Και μετά το σκοτάδι και το έρεβος, και τη σταθερή πια Γή, μιλάει για τον έρωτα, τη δημιουργία!!!           Η έννοια  της λέξης, δεν έχει αλλάξει! Άρα, μετά από την περίοδο του σκότους, μια περίοδος δημιουργικού οργασμού, έρχεται στη Γή, με βάση τα λόγια του Ησίοδου.  Αν λοιπόν υπάρχει ή θα υπάρξει, φιλοσοφικά ή κυριολεκτικά σκότος, αυτό θα ακολουθηθεί, θα διαλυθεί  από τον έρωτα, τη δημιουργία !!! Ας προσπαθήσουμε να φανταστούμε τώρα,  όπου οι άνθρωποι  στη δύση έχουμε μάθει να ζούμε με την τεχνολογία σε κάθε μας έκφραση, κατά πόσο μια αλλαγή με πρακτικά προβλήματα σκότους, θα μπορούσε να μας τρομάξει.

Μέσα στα πιθανά σενάρια που περιγράφουν οι «ειδικοί» είναι μια πιθανή παγκόσμια διακοπή ρεύματος (μπλακ άουτ). Όπου θα γίνει «χαμός» διότι τίποτα δεν λειτουργεί στις μεγαλουπόλεις χωρίς ρεύμα, ούτε καν το νερό!!! Και, φυσικά, σαν λογικός άνθρωπος αναρωτιέμαι, σε μια τέτοια περίπτωση, πόσο ηλίθιοι μπορεί να είμαστε οι άνθρωποι των μεγαλουπόλεων, για να πάθουμε «πανωλεθρία» αντί να επιλέξουμε να κατέβουμε με τα πόδια από την εργασία ή την πολυκατοικία μας και να κατευθυνθούμε προς την κοντινότερη για εμάς εξοχή, ίσως σε κάποιο βουνό όπου θα βρούμε νεράκι από πυγή ή ποτάμι και να περιμένουμε με τις κουβερτούλες και το όποιο φαγάκι μας, να επανέλθει το ρεύμα;; Θα ορμήσουν λέει «οι παράνομοι και οι πάμφτωχοι να μας κλέψουν …την τηλεόραση και τον υπολογιστή»… Και γιατί να μείνουν να «φυλάνε» την τηλεόραση, αφού θα τρέμουν για τη ζωή τους;;  ΕΛΕΟΣ !!!

Ο άνθρωπος έχει ακόμα το ένστικτο την επιβίωσης, που δεν χάνεται αλλά αυξάνει στον κίνδυνο, έχει ακόμα την αδρεναλίνη του, που θα του φωνάξει τρέχα, τρέχα στην εξοχή, τρέχα στο βουνό!!! Κι αν επιτέλους θέλετε κύριοι «ειδικοί καταστροφολόγοι» να μας βοηθήσετε, γιατί δεν γράφετε τίποτα για το πώς να σωθούμε;; Πώς να επιβιώσουμε για όσες μέρες χρειαστεί;; Τι είδους προετοιμασία  θα χρειαστούμε, ώστε να αντέξουμε για ένα μικρό η μεγαλύτερο διάστημα σε συνθήκες πρωτόγονου  τοπίου στην εξοχή ή στα βουνά;; Ο άνθρωπος είναι τέρας επιβίωσης και ελέγχου κάθε κατάστασης, αρκεί να είναι ψύχραιμος και λογικός!!! Άρα, μη φοβάσαι τίποτα, παρά μόνο το φόβο !!! Για αυτό άλλωστε γίναμε 7 δισεκατομμύρια, γιατί έχουμε την αδρεναλίνη, που μας έδωσε ο Θεός, για να μας χτυπάει το καμπανάκι του κινδύνου!!!  

Ας δούμε τώρα, μια ακόμα πλευρά έρευνας, πάλι με άξονα την ανίχνευση της όποιας γνώσης στο παρελθόν, μέσα από μια άλλη σκοπιά, την καλλιτεχνική. Με εργαλεία την απλή λογική και τη φαντασία μας, ας ανιχνεύσουμε την τέχνη μέσα στους αιώνες, κι ας ακολουθήσουμε την φαντασία του καλλιτέχνη της  τότε εποχής, κάθε φορά που αποτυπώνει ΚΑΤΙ… και προσπαθεί με τη σμίλη ή το χρωστήρα του, να περιγράψει ή να ερμηνεύσει τι συμβαίνει στο σύμπαν, στον τόπο των Θεών  του, που έφτασε σε αυτόν ως μύθος για κάτι που έγινε κάποτε στους ουρανούς, κι αποτυπώνεται καλλιτεχνικά, ως μήνυμα ή εικόνα του Θεού, των Θεών, των αγγέλων, των αγίων του. Από την εποχή των πιο παλαιών αρχαίων θρησκειών, σχεδόν όλων των Λαών και πολιτισμών, έως και τούτα τα χρόνια του Χριστιανισμού, κάθε φορά που θα ψάξουμε την τέχνη, σχετικά με το σύμπαν και τα όποια εκεί, ή από εκεί, φανερωμένα δρώμενα, θα βρούμε αγάλματα και εικόνες που το πρώτο και σημαντικότερο  στοιχείο τους είναι το ΦΩΣ!!! ΦΩΣ, λευκόχρυσο, δυνατό, εκτυφλωτικό ΦΩΣ!!! Φώς να έρχεται από τον ουρανό, φώς φωτοστέφανο του ήλιου, του Θεού, ή των αγίων. Φώς, φώς,  φώς, λαμπερό και πανέμορφο, χαρούμενο ΦΩΣ !!! Ναι, είναι αλήθεια και θα το πούμε κι αυτό, ότι αυτές  οι εικόνες καταγράφονται μετά ή και παράλληλα με εικόνες που περιγράφουν και καταστροφές. Κάτι που το ζούμε την τελευταία δεκαετία, πολύ έντονα παντού στον κόσμο και που μάλλον, δεν θα σταματήσουν αύριο… Όχι, δεν λέω ότι τελειώνουν οι μπόρες και έρχεται η χαρά… Λέω ότι, μέσα στις μπόρες υπάρχει και η φώτιση. Σαν αποκάλυψη, σαν ιδέα, σαν γνώση, σαν ψυχική και πνευματική άνοδος!!! Σαν εξέλιξη του εγκεφάλου ή του είδους μας, ερμηνεύουν οι μελετητές την εμφάνιση του φωτός. Και… όσο πάει και πληθαίνουν οι επιστημονικές αναφορές, για ξαφνικές και απρόσμενες από την πορεία της εξέλιξης, εκρήξεις τεράστιας πνευματικής προόδου του ανθρώπου, που συνέβησαν αρκετές φορές στη Γή, σε παρελθόν χιλιετιών!!! Σαν αποκάλυψη της ύπαρξης Θεού, περιγράφουν σοφοί και θεολόγοι ανά τους αιώνες το φώς του σύμπαντος !!! Σήμερα λοιπόν, στην τεχνοκρατική εποχή μας, τι μπορεί να σημαίνουν τέτοιες εικόνες;;; Τι μπορεί να «δούμε» αν ξαναζήσουμε μέρες αποκαλύψεων;;; Ταπεινή μου άποψη… ΓΝΩΣΗ… εξέλιξη, κατά πάσα πιθανότητα επιστημονική, αφού όλα πια έτσι τα βλέπουμε, έτσι τα ερευνούμε, έτσι τα αναλύουμε. Στην επιστημονική γνώση έχουμε προσλαμβάνουσες, και σίγουρα, εκτός από τον πιθανό φόβο, με επιστημονική περιέργεια θα σταθεί ο σύγχρονος άνθρωπος απέναντι στα όποια άγνωστα φαινόμενα. Θα έρθει από το Σύμπαν αυτό το φώς της γνώσης, που ίσως να βοηθήσει να μάθουμε τι υπάρχει σε σημεία του που έως τώρα δεν είναι ορατά για τα τηλεσκόπια μας;;; Λογικά, πολύ πιθανόν!!!   Θα έρθει από επιστημονικά εργαστήρια ερευνών, σαν σπουδαίες ανακαλύψεις- αποκαλύψεις, για την προέλευση, την υγεία, την πορεία μας ως είδος;;; Επίσης, λογικά, πολύ πιθανόν!!!   Θα μάθουμε, ότι μπορεί κάτι πολύ σημαντικό να υπάρχει, σε άλλους κόσμους, έστω κι αν εμείς δεν το έχουμε ως τώρα δει η φανταστεί ποτέ;;; Επίσης, λογικά, πολύ πιθανόν !!! Κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος ξέρει, ότι υπάρχουν και πράγματα που δεν τα ξέρει !!! Μα τότε, γιατί τόση διασπορά φόβου;;; Τους σεισμούς, τα ηφαίστεια, τους τυφώνες, τις πλημμύρες, τις αρρώστιες, τους πολέμους, με τους τρομακτικούς κινδύνους της διαφυγής ραδιενέργειας, τους λιμούς… τα γνωρίζουμε όλα αυτά…

Ερευνώ, απάντηση για όλα όμως δεν έχω. Έχω υπόνοιες, που με φέρνουν σε θέση, να τελειώσω το κείμενο, με τη ρήση του Αϊνστάιν  «Δεν ξέρω πώς θα γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, αλλά ο τέταρτος, θα γίνει με πέτρες και ρόπαλα»… Σας έχω και μια ερώτηση:      Αν ο νους σας, είναι γεμάτος από τον τρόμο, για το πιθανό πλησίασμα του «τέλους του κόσμου» θα έχεις ενέργεια να σκεφτείς ΛΟΓΙΚΑ, και να αρνηθείς, τον πλήρη έλεγχο στη ζωή σου, με το τσιπάκι ;; Ή δεν θα σκεφτείς καθόλου…  κι απελπισμένος… τρομοκρατημένος… θα πεις «εδώ ο κόσμος χάνεται… βάλτο μου κι αυτό να τελειώνουμε ;;;»...

2012…Για όλα όσα ακούς, απ όπου κι αν έρχεται η πληροφορία, ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, προετοιμάσου για να ξέρεις να φυλαχτείς… αν χρειαστεί… φύλαξε την ΕΙΡΗΝΗ σου… και κράτα στο νου σου το ρητό του πρόγονού μας, του αρχαίου Έλληνα ποιητή Επίμαρχου:

                                              «ΝΗΦΕ ΚΑΙ ΜΕΜΝΗΣΟ ΑΠΙΣΤΕΙΝ»                                                                                                                                                                                                                 
                     «ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ  ΝΗΦΑΛΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΝΑ ΔΥΣΠΙΣΤΕΙΣ».
                                                                 ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!! 
                                                                                                                             Σοφία Μιχ Μπαλδζή.   

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου