Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Η τρόικα ζητά νέα μέτρα ..για μείωση ελλείμματος..


Με το έλλειμμα εκτός στόχων και τις κρατικές δαπάνες αυξημένες λόγω των αυξημένων επιχορηγήσεων στον ΟΑΕΔ και τα ασφαλιστικά Ταμεία ηη τρόικα ζητά νέα μέτρα για τον έλεγχο του χρέους εστιάζοντας στις δαπάνες του Δημοσίου. 

Η τρόικα έχει εστιάσει στο ενιαίο μισθολόγιο και στη μείωση του αριθμού των Δημοσίων υπαλλήλων. Η κυβέρνηση από την πλευρά αντιδρά και στα δυο καθώς ήδη στα σώματα ασφαλείας έχουν γίνει προσλήψεις.
 
 Οι επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικα με τη στάση τους δείχνουν ότι όχι μόνο δεν αποκλείεται η λήψη πρόσθετων μέτρων αλλά δεν αποκλείεται να είναι και ευρείας κλίμακας και να έχουν επίπτωση στα εισοδήματα καθώς η κυβέρνηση αδυνατεί να περιορίσει το σπάταλο κράτος και να ελέγξει τις μαύρες τρύπες.
Στο πεδίο της διαπραγμάτευσης το χαρτί της βαθειάς ύφεσης που επιχείρησε να παίξει ο Ευ. Βενιζέλος δείχνει να ακυρώνεται στην πράξη καθώς η τρόικα θεωρεί πως δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την περιστολή των δαπανών και πως το Δημόσιο παραμένει υποαποδοτικό και κοστοβόρο.
Παράλληλα η βαθύτερη ύφεση και η αύξηση της ανεργίας οδηγεί σε μείωση των εσόδων από φόρους και την αύξηση των δαπανών για διαβιβαστικές πληρωμές.
Οι αποκλίσεις από τους στόχους και οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση μέτρων τέθηκαν εκτενώς κατά τη χθεσινή δίωρη συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας Πολ Τόμσεν από το ΔΝΤ, Ματίας Μορς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Κλάους Μαζούχ από την ΕΚΤ με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Το νέο ραντεβού τους έχει προγραμματιστεί για σήμερα το μεσημέρι.
Στο επίκεντρο βρίσκονται οι δαπάνες του προϋπολογισμού. Η τρόικα, για πρώτη φορά -σε αυτή την πέμπτη αξιολόγησή της- διαπιστώνει υπέρβαση δαπανών, αλλά και τον κίνδυνο περαιτέρω απόκλισης στο τελευταίο τετράμηνο του έτους που συνηθίζεται να συσσωρεύονται πληρωμές.
Η δραστική περικοπή των δαπανών θεωρείται αναπόφευκτη. Το ζήτημα είναι μέχρι πού θα φτάσει και κυρίως αν αυτή τη φορά θα περάσει το σταθερό αίτημα της τρόικας για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις ακόμα και στο στενό δημόσιο τομέα ή ακόμα και απολύσεις. Οι επικεφαλής, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ζητούν εργασιακή εφεδρεία και στο στενό δημόσιο τομέα, κατάργηση της μονιμότητας, απολύσεις εργαζομένων και γενικώς ανατροπή των εργασιακών σχέσεων τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. 

http://www.sofokleousin.gr/archives/82345

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου