Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

“Πολεμικό” διάγγελμα Καντάφι

Ο Μοαμάρ Καντάφι ξεκίνησε το διάγγελμά του επαινώντας τους διαδηλωτές και τόνισε ότι «άλλοι» θέλουν να αμαυρώσουν την «επανάστασή σας».
Προβάλλουν εικόνες που δείχνουν ότι οι Λίβυοι είναι «κακοί άνθρωποι», αναφερόμενος στα ξένα ΜΜΕ. Κατηγόρησε τα αραβικά media ( Αλ Τζαζίρα, Αλ Αραμπίγια) ότι διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα της Λιβύης και προδίδουν τον λιβυκό λαό.

Λέει ότι δεν είναι ο πρόεδρος της χώρας, είναι ο ηγέτης της λιβυκής επανάστασης. Η επανάσταση σημαίνει θυσίες μέχρι το τέλος της ζωής.
Υποστηρίζει ότι «έχει λύσει το ζήτημα της εξουσίας στη Λιβύη» επιμένοντας ότι η εξουσία δεν ανήκει σε αυτόν αλλά στις «λαϊκές επιτροπές» και το λαό της Λιβύης.
Καλεί τους υποστηρικτές του να βγουν από τα σπίτια τους και να κυνηγήσουν τα «τρωκτικά» από τους δρόμους. Ζητά από τους υποστηρικτές να στραφούν εναντίον των στασιαστών.
«Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε βία θα το κάνουμε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς και το σύνταγμα της Λιβύης». Προειδοποιεί ότι δεν έχει ξεκινήσει να χρησιμοποιεί βία μέχρι στιγμής.
Θα τιμωρηθούν με θανατική ποινή όποιοι δεν συμμορφωθούν με το σύνταγμα, όσοι διαπράξουν εγκλήματα και δολοφονίες και προχωρήσουν σε πράξεις που οδηγούν σε εμφύλιο πόλεμο, λέει, διαβάζοντας από κάποιο νομικό βιβλίο.
Επαναλαμβάνει ότι δεν είναι πρόεδρος για να παραιτηθεί, θα παλέψει για τη Λιβύη μέχρι την τελευταία σταγόνα του αίματός του με το λαό πίσω του. «Είστε ένας συμπαγής βράχος», λέει.
«Αύριο μια νέα διοίκηση θα σχηματιστεί με νέες τοπικές αρχές». Ο γιος του, Σαΐφ, θα έχει ρόλο στη νέα κυβέρνηση και θα συναντηθεί με τους ξένους πρεσβευτές και τα ΜΜΕ.
Μιλά για το δικό του σπίτι που βομβάρδισαν οι «υπερδυνάμεις» και τα παιδιά του που σκοτώθηκαν στο παρελθόν, επειδή αυτός ήταν ο ηγέτης της επανάστασης.
Όταν γινόντουσαν αυτά τα γεγονότα πού ήταν αυτά τα «τρωκτικά»; Ήταν στις ΗΠΑ, λέει.
«Πρόκειται για πληρωμένα τρωκτικά που δυσφημούν τη Λιβύη. Δεν θα φύγω από αυτή τη χώρα. Θα πεθάνω σαν μάρτυρας».
«Η Λιβύη και η Αφρική δεν θα εγκαταλείψουν τη δόξα τους. Νικήσαμε τις υπερδυνάμεις – ΗΠΑ και Μ. Βρετανία- και θα μείνουμε εδώ, δεν υπακούμε».
Για τη Βεγγάζη λέει ότι μπήκαν οι στρατιωτικές δυνάμεις για να την ελευθερώσουν, όσο για τους διαδηλωτές ότι ήταν  «είχαν πάρει ναρκωτικά».
Το Αλ Τζαζίρα σχολιάζει το διάγγελμα, που κράτησε για περισσότερο από μία ώρα, ως ακατανόητο. Σημειώνει, επίσης, ότι δεν είναι σαφές αν πρόκειται για "ζωντανό" ή βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Νέα στοιχεία μεταδίδει το δίκτυο Al Jazeera για τον βομβαρδισμό από πολεμικά αεροσκάφη της πρωτεύουσας Τρίπολης, χθες Δευτέρα.
Σύμφωνα με το δίκτυο, τα αεροπλάνα στόχευαν σε αποθήκες πυρομαχικών, ώστε να αποτρέψουν το ενδεχόμενο στρατιώτες να ενωθούν με τους αντικαθεστωτικούς διαδηλωτές και να έχουν πρόσβαση σε οπλισμό.
Την ώρα που πληθαίνουν οι μαρτυρίες για τη χρήση αλόγιστης βίας κατά των διαδηλωτών, με τανκς, βομβαρδιστικά αεροπλάνα και μισθοφόρους να πολεμούν για τη διατήρηση του καθεστώτος, ο πρέσβης της Λιβύης στις ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του από αξιωματούχος του "δικτατορικού καθεστώτος". Στην ίδια πράξη προχώρησαν και άλλες διπλωματικές αποστολές της Λιβύης ανά τον κόσμο.
Η οργάνωση Human Rights Watch υποστηρίζει ότι μόνο στην Τρίπολη 62 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την Κυριακή.
Περισσότεροι από 560 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τότε που άρχισε η λαϊκή εξέγερση στη χώρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αντιπολίτευσης, ενώ 400 νεκρούς επιβεβαιώνουν τα νοσοκομεία.
Σε εξέλιξη βρίσκονται αποστολές διαφόρων χωρών για να απομακρύνουν τους πολίτες τους από τη χώρα. Η Τουρκία αποστέλλει οχηματαγωγά πλοία προκειμένου να απομακρύνει περίπου 25.000 τούρκους πολίτες, ενώ και η Ιταλία ετοιμάζεται να στείλει αεροσκάφος C-130. Η Ρωσία έχει προγραμματίσει να στείλει 4 αεροσκάφη, ενώ η Ολλανδία ένα. Η Γερμανία στέλνει δύο στρατιωτικά αεροπλάνα και η Αίγυπτος έσειλε άλλα δύο για να επαναπατρίσει τους δικούς της πολίτες.
Το αεροδρόμιο της Βεγγάζης της δεύτερης σε μέγεθος πόλης της Λιβύης που απέχει 1.000 χιλιόμετρα από την Τρίπολη είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθεί, καθώς οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης έχουν βομβαρδιστεί και καταστραφεί, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Άχμαντ Αμπούλ Γέιτ.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδρίαζε σήμερα στις 16.00, ενώ ο αραβικός σύνδεσμος προχωρά σε έκτακτη σύνοδο στις 17.00.

Η Ευρώπη προσπαθεί να βρει κοινή στάση
Οι ευρωπαϊκές χώρες συζητούν για πιθανές κυρώσεις κατά του Λιβυκού καθεστώτος, λόγω της βίαιης καταστολής των διαδηλωτών, αλλά προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνία, λόγω της αντίδρασης της Ιταλίας και της Μάλτας, δήλωσαν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο διπλωματικές πηγές.
Το θέμα εξετάζεται κατά τη διάρκεια συνόδου των πρεσβευτών από τις 27 χώρες της ΕΕ στις Βρυξέλλες, αφού συζητήθηκε χθες από τους Ευρωπαίους Υπουργούς Εξωτερικών.
Από το «πλήρες οπλοστάσιο» των μέτρων, οι κλασικές κυρώσεις της Ευρώπης, όπως η απαγόρευση της θεώρησης εισόδου ή το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων, «είναι μεταξύ των πιθανών επιλογών», όπως και το ενδεχόμενο να ανασταλούν οι διαπραγματεύσεις, που άρχισαν από τα τέλη του 2008 ενόψει της σύναψης μιας πρώτης συμφωνίας εταιρικής σχέσης μεταξύ της ΕΕ και της Τρίπολης, δήλωσε μια από τις πηγές αυτές.
Η Γερμανία απείλησε σήμερα την Τρίπολη με «κυρώσεις» σε περίπτωση νέων βιαιοτήτων κατά των διαδηλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου