Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Χωρίς Σπαρτιάτες θα μείνει η βουλή..των Ελληνων

Κόλαφος για τους «Σπαρτιάτες» είναι το σκεπτικό του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου με το οποίο το κόμμα κόπηκε από τις ευρωεκλογές, καθώς φαίνεται ξεκάθαρη σύνδεση του Ηλία Κασιδιάρη με το κόμμα. 

Το κόμμα των Σπαρτιατών «υποκαθιστά» τη Χρυσή Αυγή κι ο πραγματικός αρχηγός του είναι ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωση Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος παραμένει αμετακίνητος στη ρητορική μίσους και τη βίαιη δράση με στόχο την κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών. Με αυτό ακριβώς το σκεπτικό, το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέκλεισε τους Σπαρτιάτες από την κάθοδό τους στις ευρωεκλογές. 

Η απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο έχει εξαιρετικά βαρύνουσα σημασία για την τελική απόφαση που αναμένεται να βγει τις επόμενες ημέρες από το Εκλογοδικείο για τη νομιμότητα της παρουσίας του κόμματος στο Εθνικό Kοινοβούλιο με τις εκλογές του 2023, αλλά και για το τι θα συμβεί με τις έδρες αν τελικά οι Σπαρτιάτες αποβληθούν από τη Βουλή. 

Γεγονός που έχει σημασία και για το Ηράκλειο, το οποίο έδωσε έδρα στη Βουλή. Συνολικά 31 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων από τα 46 που αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έλαβαν το «πράσινο φως» από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για να συμμετέχουν στις ευρωεκλογές.

Ποιος θα παρει την εδρα στο Ηράκλειο

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τα μεγαλύτερα υπόλοιπα στην ανατολική Αττική, στον βόρειο Τομέα Αθηνών και στις Σέρρες. Έτσι, θα πάρει την έδρα εκεί και θα τη χάσει η ΝΔ στις Σέρρες, η οποία θα πάρει την έδρα των Σπαρτιατών στο Ηράκλειο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου