Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Κλείνει η Χανιώπορτα: Ξεκινούν εργασίες συντήρησης στο Τείχος


Σε φάση υλοποίησης εισέρχεται το έργο για την αποκατάσταση στη Χανιώπορτα (Πύλη Παντοκράτορα) αφού με ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής προχωρούν οι διαδικασίες και εγκρίσεις που απαιτούνται μέχρι να ξεκινήσει η παρέμβαση στο ιστορικό μνημείο.

Στόχος του έργου είναι να επιδιορθωθούν οι σοβαρές βλάβες που έχει υποστεί η λίθινη επένδυση του τόξου του Ενετικού Τείχους όμως «ο δρόμος θα χρειαστεί να κλείσει προσωρινά για περίπου μία εβδομάδα

ώστε ο εργολάβος να τοποθετήσει σωστά και με ασφάλεια τις σκαλωσιές (ουσιαστικά πρόκειται για μεταλλική κατασκευή όπως εκείνη που έχει τοποθετηθεί στο Τρανταλλίδειο)», αναφέρει στο Cretalive ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιώργος Σισαμάκης.

Η παρέμβαση με τίτλο «Άρση επικινδυνότητας και αποκατάσταση Νεωτερικού Ανοίγματος στη Χανιώπορτα» έχει προϋπολογισμό 395.000 ευρώ με ΦΠΑ 24%, με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή). Το έργο εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης και έχει χρονοδιάγραμμα παράδοσης τους έξι μήνες από τη στιγμή που θα τοποθετηθούν οι σκαλωσιές.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου