Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Στη Βουλή τα λάθη του ΟΠΕΚΕΠΕ...από τους Βατσινά και Παρασύρη

Το σφάλμα αφορά σε 196.083 δικαιούχους, οι οποίοι καλούνται να επιστρέψουν από 50 έως 15.000 ευρώ!

Τις... λανθασμένες πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τα “μπιλιετάκια” με τα οποία ζητά από τους αγρότες να επιστρέψουν χρήματα έφεραν στη Βουλή, με αντίστοιχες ερωτήσεις τους προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα, οι βουλευτές Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Ελένη Βατσινά και Φραγκίσκος Παρασύρης.

Αναλυτικότερα, το αίτημα να υπάρξει μέριμνα για τη διευκόλυνση των αγροτών ως προς την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ ποσών διατυπώνει η Ελένη Βατσινά, σε ερώτησή της προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αφορμή την αναστάτωση που έχει προκύψει μετά τη διαπίστωση της καταβολής ποσών, από λάθος.

Στην ερώτησή της η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ σημειώνει τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται ο πρωτογενής τομέας λόγω των κλιματολογικών συνθηκών που επηρεάζουν και την παραγωγή.

Όπως σημειώνει η κ. Βατσινά, «από τις 29 Σεπτεμβρίου 2024 και ενώ οι αγρότες αναμένουν να τους καταβληθεί η προκαταβολή των ενισχύσεων μέσα στον Οκτώβριο, ώστε να ενισχυθεί κατ’ ελάχιστο η ρευστότητά τους και να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα κόστη παραγωγής που έχουν προκαλέσει οι κυβερνητικές σας πολιτικές, ο ΟΠΕΚΕΠΕ ζητά από τους αγρότες να επιστρέψουν χρήματα επικαλούμενος λάθη».

Στο ιδιο μηκος κύμματος και ο Φραγκίσκος Παρασύρης ο οποίος  καλεί τον υπουργό να τον ενημερώσει σχετικά με τον τρόπο που σκοπεύει να αντιμετωπίσει την αδικία που προκύπτει για χιλιάδες (μικρο)παραγωγούς, οι οποίοι καλούνται να επιστρέψουν, χωρίς καμία δική τους ευθύνη, ενισχύσεις που έλαβαν, ως αχρεωστήτως καταβληθείσες και αν θα προχωρήσει στην ανακατανομή του ποσού που θα προκύψει από τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά και αν ναι, ποιες ομάδες παραγωγών θα αφορά και με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αναμένεται η ενίσχυσή τους.

Το σφάλμα στις πληρωμές, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, προέκυψε από εκ παραδρομής χρησιμοποίηση γραμμής δικαιωμάτων του έτους 2021 αντί του ορθού 2022, με αποτέλεσμα την εσφαλμένη πληρωμή, τον Ιούλιο του 2023.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου