Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Λασίθι: Ένα χωριό έρμαιο ενός κτηνοτρόφου ..

Συναγερμός στις Αρχές που φοβάται επεισόδια

Εκρηκτικό ήταν και πάλι το κλίμα την Πέμπτη το βράδυ σε χωριό του Λασιθίου, κοντά στην πόλη της Ιεράπετρας, όπου τρομοκρατημένοι και αγανακτισμένοι κάτοικοι, από την συμπεριφορά ενός κτηνοτρόφου, αναγκάστηκαν να ζητήσουν τη βοήθεια της Αστυνομίας για να μπει τέλος στην άσχημη καθημερινότητα που βιώνουν εξαιτίας του.

Ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, αποτελεί το φόβο και τον τρόπο, δεν υπολογίζει τίποτα και κανέναν και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να περνάει το δικό του, αδιαφορώντας ο ίδιος για τις ζημιές και τα προβλήματα που δημιουργεί με το κοπάδι του.

Το βράδυ της Πέμπτης η κατάσταση φαίνεται να έφτασε στο απροχώρητο... Χρειάστηκε να επέμβει η Αστυνομία και μάλιστα να ζητηθούν ενισχύσεις όχι μόνο από το ΤΑΕ Λασιθίου αλλά και από το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, αφού μύριζε... μπαρούτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος αδιαφόρησε για άλλη μια φορά στις εκκλήσεις των συγχωριανών του. Οι τελευταίοι φαίνεται πως δεν άντεξαν άλλο και προσπάθησαν να περάσουν στην αντεπίθεση για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους από την ανεξέλεγκτη δράση του μεσήλικα κτηνοτρόφου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κάτοικοι του χωριού αντέδρασαν έντονα βλέποντας τον συγκεκριμένο άνδρα να τους αγνοεί και να μην υπολογίζει τίποτα.

Γι’ αρκετή ώρα υπήρχε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση, αφού από τη μία έπρεπε να απομα κρυνθούν από τις περιουσίες τα περίπου 200 ζώα και από την άλλη να συγκεντρωθούν σε χώρο, ώστε να διαπιστωθεί εάν ο συγκεκριμένος τα κατέχει νόμιμα.. Χάρη, όμως, στην επέμβαση των αστυνομικών των δύο ομάδων των ΤΑΕ, τα πνεύματα ηρέμησαν και τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη Δευτέρα επιτροπή αποτελούμενη από κατοίκους αλλά και από το Δήμο θα επισκεφθεί την Εισαγγελία Λασιθίου.

ΠΑΤΡΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου