Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Κ. Σκρέκας: «Έρχονται δράσεις αναβάθμισης των επιμελητηρίων»

Σημαντικές αλλαγές στον επιμελητηριακό θεσμό προωθεί η κυβέρνηση με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την πιο στενή σύνδεσή της με την έρευνα και την καινοτομία. Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας από τη Δράμα, όπου είχε συναντηθεί με μέλη των επιμελητηρίων και του επιχειρηματικού κόσμου της πόλης, προανήγγειλε συνεχείς δράσεις, όπως η πρωτοποριακή ιδέα του Lab 40, ώστε να βοηθηθούν οι νέες και οι νέοι για να υλοποιήσουν τις ιδέες τους. 

Σύμφωνα με τον υπουργό, τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχουν δημιουργηθεί πάνω από 150.000 περισσότερες νέες επιχειρήσεις, «γεγονός που αναδεικνύει ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θέλουν να επιχειρούν».

Σύμφωνα με τον υπουργό, η κυβέρνηση θα μετασχηματίσει τα επιμελητήρια σε πυλώνες προώθησης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Μάλιστα, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ είναι προγραμματισμένες σημαντικές παρεμβάσεις ώστε να συνδεθούν οι καινοτόμες επιχειρήσεις με την αγορά και να διαφοροποιηθεί η Ελλάδα από τους ανταγωνιστές της στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, παράγοντας προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας. 

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, το υπουργείο Ανάπτυξης και τα επιμελητήρια δημιουργούν μαζί προϋποθέσεις ισχυρής, βιώσιμης και διατηρήσιμης ανάπτυξης που θα φέρει περισσότερες, καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και την αναχαίτιση του brain drain.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου