Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ο Δήμος Ηρακλείου «κυνηγά» όσους οφείλουν πάνω από 50 ευρώ για να εισπράξει 105 εκατομμύρια

Ερχεται τσουνάμι κατασχέσεων σε οφειλέτες της Λότζια

Έρχεται τσουνάμι απροειδοποίητων κατασχέσεων αμέσως μετά το Πάσχα στους λογαριασμούς εκατοντάδων οφειλετών, οι οποίοι χρωστούν από 50 ευρώ και πάνω, προκειμένου να εισπραχθούν τα 105 εκατομμύρια ευρώ ανείσπρακτων χρεών πολιτών προς το Δημοτικό Ταμείο της Λότζια. 

Πρόκειται για οφειλές που αφορούν σε κλήσεις που κόπηκαν για τη μη τήρηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, για απλήρωτες εισφορές σε χρήμα, για απλήρωτα χρέη κοινοχρήστων χώρων και για αυθαίρετα κτίσματα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εάν οι δεσμεύσεις του ΑΦΜ πάνω από 300 ευρώ, που γίνονται μέχρι σήμερα, έχουν προκαλέσει ισχυρή κοινωνική αναστάτωση, τα μέτρα που ακολουθούν αναμένεται να προκαλέσουν σεισμό πολλών ρίχτερ, αφού θα ξεκινήσουν κατασχέσεις για όσους χρωστούν από 50 ευρώ και πάνω. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Δήμου, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024 με τη χρήση των αναγκαστικών μέτρων ο Δήμος εισέπραξε το ποσό του 1 εκατομμύριου 600 χιλιάδων ευρώ. Το επίσης εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα οι νέες βεβαιωμένες οφειλές που δημιουργήθηκαν φτάνουν το 1 εκατομμύριο 184 χιλιάδες ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου