Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Καταρρέει και η Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

παραιτήθηκε ο ιατρός Γιώργος Σαμιωτάκης

H κατάρρευση της δημόσιας υγείας είναι ένα γεγονός που δεν σηκώνει αμφισβήτηση και αυτά που συμβαίνουν καθημερινά σε τοπικό επίπεδο, το επιβεβαιώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο.

Την παραίτησή του υπέβαλε και ο προτελευταίος παιδοψυχίατρος της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Σαμιωτάκης.

Ήταν ο ένας από τους δυο γιατρούς που είχαν απομείνει στο τμήμα το οποίο ουσιαστικά κλείνει, αφού δεν θα μπορεί να εφημερεύει.

Το ποτήρι «ξεχείλισε» για τον κ. Σαμιωτάκη όταν είδε ότι στην πρόσφατη προκήρυξη για προσλήψεις γιατρών, δεν υπήρχε ούτε μια θέση παιδοψυχίατρου.

Το θεώρησε απόλυτη κοροϊδία, αφού στην τελευταία σύσκεψη που έγινε στην ΔΥΠΕ Κρήτης, πήρε όλες τις διαβεβαιώσεις ότι η κλινική θα υποστηριχθεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί γιατί την έχουν απόλυτη ανάγκη εκατοντάδες παιδιά στην Κρήτη.

Και αυτό γιατί το νησί μας έχει αυξημένους δείκτες συγκριτικά με την υπόλοιπη Ελλάδα στις απόπειρες αυτοκτονίας, στην παραβατικότητα, στην κατάχρηση ουσιών, στις ψυχιατρικές διαταραχές στα παιδιά κάτω των 18.

“Γιατί φεύγω” «Περάσαμε ένα γολγοθά προσπάθειας και αμέτρητων συσκέψεων και δεσμεύσεων ότι η κλινική θα βοηθηθεί, ώστε να λειτουργήσει ξανά.

Η τελευταία σύσκεψη στην 7η ΥΠΕ Κρήτης ήταν όλο υποσχέσεις και διαπιστώνουμε ότι στην τελευταία προκήρυξη για προσλήψεις γιατρών, δεν υπάρχει ούτε μια θέση παιδοψυχίατρου.

Για μένα, αυτό ήταν το ποτήρι που ξεχείλισε» δήλωσε ο κ. Σαμιωτάκης.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οδηγήθηκε στο κλείσιμο μια κλινική που καλύπτει όλη την Κρήτη νοσηλεύοντας ανήλικους με πολύ σοβαρή ψυχοπαθολογία


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου