Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ: «Γολγοθάς» για 40 αιμοκαθαιρόμενους

Οι 40 αιμοκαθαιρόμενοι της Ιεράπετρας, που έμειναν από τις 13 Νοεμβρίου 2023 χωρίς μονάδα τεχνητού νεφρού, επειδή το ιδιωτικό Σύγχρονο Νεφρολογικό Κέντρο της Ιεράπετρας, που τους εξυπηρετούσε μέχρι τότε, έκλεισε αιφνιδιαστικά για οικονομικούς λόγους, όπως τους ανακοίνωσαν οι ιδιοκτήτες του, συνεχίζουν μέχρι και σήμερα και αφού έχουν περάσει 4,5 μήνες να πηγαινοέρχονται τρεις φορές την εβδομάδα στον Άγιο Νικόλαο και στο Ηράκλειο, περιμένοντας να επαναλειτουργήσει ο Τεχνητός Νεφρός στην Ιεράπετρα υπό νέα διεύθυνση.

Η είδηση είχε πέσει σαν “βόμβα” το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου 2023, ότι τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023 μπαίνει “λουκέτο” στη μονάδα τεχνητού νεφρού της Ιεράπετρας για οικονομικούς λόγους.

«Από τότε μέχρι και σήμερα, για 4,5 ολόκληρους μήνες, 28 αιμοκαθαιρόμενοι πηγαίνουμε στη μονάδα τεχνητού νεφρού στον Άγιο Νικόλαο μέρα παρά μέρα και άλλοι 12 μαζί με εμένα πηγαίνουμε σε ιδιωτική μονάδα τεχνητού νεφρού στο Ηράκλειο.

Από τις 13 Νοεμβρίου του 2023 μέχρι σήμερα έχω κάνει 55 φορές αιμοκάθαρση στο Ηράκλειο. Έχω κουραστεί πια. Δεν αντέχω άλλο αυτήν την ταλαιπωρία. Η μονάδα τεχνητού νεφρού της Ιεράπετρας έκλεισε, αλλά όλο τον εξοπλισμό του τον αγόρασε ιδιωτική μονάδα του Ηρακλείου, με σκοπό να το επαναλειτουργήσει εντός δύο μηνών. Δυστυχώς, όμως, οι νέοι ιδιοκτήτες της μονάδας έχουν πέσει στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας. 

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Νομού Λασιθίου βρίσκεται σε επαφή με τη νέα διεύθυνση της μονάδας, απ’ όπου ο διευθυντής τους διαβεβαιώνει ότι ο Τεχνητός Νεφρός στην Ιεράπετρα θα επαναλειτουργήσει σε λίγες μέρες. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου