Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Αντωνακάκης: Το Ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πληρώσει πολλά για τους μεσάζοντες !

Oι εκλογές στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου συνέπεσαν με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί πλέον στον ελληνικό ποδόσφαιρο σύροντας την πολιτεία να εξετάζει ακόμη και την έξοδο των ελληνικών ομάδων από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα , προκειμένου ο κόσμος του ποδοσφαίρου να συνετιστεί σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες που πρέπει να το διέπουν σε όλες τις εκφάνσεις του .
Στα καθ υμάς το αποτέλεσμα των εκλογών για την τοπική ένωση ήταν κάτι παραπάνω από αδιαμφισβήτητο. Η υπεροχή της παράταξης του απερχόμενου και εκ νέου πρόεδρου ήταν πασιφανής οδηγώντας μάλιστα και σε πλήρη επικράτηση επί όλων των εδρών της νέας σύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣΗ. Ωστόσο καλό θα είναι τώρα και οχι στα επόμενα τρία χρόνια οπότε θα πλησιάσουν ξανά οι ποδοσφαιρικές κάλπες να εξετάσουμε κατά πόσο η διαδικασία εκλογής συνάδει με αυτό που ονομάζουμε αντιπροσωπευτική δημοκρατία, η οποία περιλαμβάνει ως βασική αρχή τους ίσους όρους για όλους.

Μέχρι και σήμερα λοιπόν η εκλογή των νέων μελών του Δ.Σ της ΕΠΣΗ συνίσταται στην εξής διαδικασία. Κάθε ποδοσφαιρικό σωματείο-μέλος της  ΕΠΣΗ ψηφίζει μέσω του διοικητικού του συμβουλίου ποιό από τα μέλη του θα το αντιπροσωπεύσει στις εκλογές και θα ψηφίσει για λογαριασμό του σωματείου. Σε κάποιες από τις περιπτώσεις διεξάγεται εκτενής διάλογος και ζύμωση μεταξύ των παραγόντων του κάθε σωματείου για το ποιά παράταξη είναι η καταλληλότερη τη δεδομένη χρονική στιγμή για να διαχειριστεί την ΕΠΣΗ ωστόσο ειναι γνωστό τοις πάσι οτι ο κανόνας δεν είναι αυτός. Οι αντιπρόσωποι-εκλέκτορες  είτε ψηφίζουν σύμφωνα με τις διαθέσεις μιας ομάδας ανάμεσα στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ποδοσφαιρικού σωματείου με κριτήρια κάθε άλλο ποδοσφαιρικά , είτε ακόμη και με τις προσωπικές τους επιδιώξεις , οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις ταυτίζονται με προσωπικά συμφέροντα και ανταλλάγματα.

Θα πρέπει επιτέλους η διαδικασία να αποκτήσει ουσιαστικά και όχι κατ΄επίφαση χαρακτηριστικά δημοκρατίας. Το σώμα των εκλεκτόρων θα πρέπει να διευρυνθεί με το σύνολο των μελών που απαρτίζουν τα διοικητικά συμβούλια των ομάδων και όχι να στέλνονται αντιπρόσωποι, των οποίων η ψήφος μέχρι σήμερα ερμηνεύεται οχι στο τι είναι καλό για το ποδόσφαιρο και την ομάδα τους αλλά στο τι συμφέρει τους ίδιους και μερικούς ακόμη παράγοντες. Δικαίωμα ψήφου σε όλα τα μέλη ώστε να αποτυπωθούν δημοκρατικά όλες οι απόψεις χωρίς αντιπροσώπους οι οποίοι δεν ελέγχονται για το τι πραγματικά εκπροσωπούν και ποιές είναι οι σκοπιμότητες .Η ψήφος θα πρέπει να πάρει χαρακτηριστικά απευθείας εκλογής και όχι έμμεσης.


Το ελληνικό ποδόσφαιρο εχει πληρώσει πολλά άλλωστε για τους μεσάζοντες !!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου