Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Στον εισαγγελέα Ηρακλείου για τα παράνομα προνοιακά επιδόματα

Στον Εισαγγελέα Ηρακλείου παραπέμπονται πέντε συμπολίτες μας, οι οποίοι, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου, εισέπραξαν παράνομα προνοιακά επιδόματα από το 2000 μέχρι και το 2016.
Το συνολικό ποσό που εισπράχθηκε παράνομα ξε- περνά τα 127.000 ευρώ, το οποίο ο Δήμος θα διεκδικήσει δικαστικά, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα γίνουν προσωπικοί καταλογισμοί στους δημοτικούς υπαλλήλους.
Αυτό το οποίο προκύπτει είναι ότι οι συμπολίτες μας ή συγγενικά τους άτομα λάμβαναν προνοιακό επίδομα παράλληλα με μια σύνταξη, πράγμα που ο νόμος απαγορεύει.
Όπως τονίζει η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Καναβάκη: “Δεν μας είναι καθόλου ευχάριστο το γεγονός ότι είμαστε αναγκασμένοι να στείλουμε τους φακέλους των υποθέσεων αυτών στη δικαιοσύνη, αλλά είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο.

 Όλοι οι συμπολίτες μας που εμπλέκονται στις υποθέσεις αυτές είναι ενήμεροι από την πρώτη στιγμή για την εξέλιξη αυτή και δυστυχώς δεν υπήρξε κάποια ανταπόκριση δική τους που θα μας έκανε να ανακόψουμε την παραπομπή των υποθέσεων στη δικαιοσύνη. Άρα λοιπόν υπό τις παρούσες συνθήκες ουσιαστικά εξωθούμαστε να παραπέμψουμε τις υποθέσεις στη δικαιοσύνη, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει προσωπικός καταλογισμός των χρημάτων που εισπράχθηκαν παράνομα στους δημοτικούς υπαλλήλους. Στο πλαίσιο αυτό είμαστε αναγκασμένοι να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη αφού είναι μια διαδικασία την οποία δεν μπορούμε να αποφύγουμε …”



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου