Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Παραμένουν στη φυλακή οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Παραμένουν υπό κράτηση οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, καθώς απορρίφθηκε η έφεση εναντίον της προχθεσινής εισαγγελικής απόφασης για προφυλάκισή τους για τουλάχιστον ακόμα έναν μήνα.

Το 1ο Ειρηνοδικείο Αδριανουπόλης, στο οποίο είχαν προσφύγει οι δικηγόροι των στρατιωτικών, αποφάνθηκε σήμερα ότι είναι αναρμόδιο να εξετάσει την έφεση, αφού την απόφαση είχε λάβει το 2ο Ειρηνοδικείο στο οποίο και παρέπεμψε την αίτηση.
Το 2ο Ειρηνοδικείο απέρριψε με την ίδια αιτιολογία , που είχε λάβει προχθές. Ο δικαστής τότε είχε υποστηρίξει ότι «υφίσταται η σκέψη ότι μπορεί να διαφύγουν αν παραμείνουν ελεύθεροι».
Επίσης, το σκεπτικό ανέφερε ότι «το μέτρο προφυλάκισης είναι σε λογικό πλαίσιο αν ληφθεί υπόψη ότι η προβλεπόμενη από τον νόμο ποινή είναι 5ετής φυλάκιση», και πως «η αποφυλάκισή τους με περιοριστικά μέτρα δεν θα είναι επαρκής».
Έτσι οι στρατιωτικοί, που κρατούνται εδώ και σχεδόν ένα μήνα στις φυλακές, περιμένουν το κατηγορητήριο, αφού κρατούνται χωρίς να τους έχει απαγγελθεί ακόμα κάποια κατηγορία και χωρίς να έχει οριστεί δικάσιμος για την υπόθεση.

Η χθεσινή απόφαση έρχεται λίγα 24ωρα μετά τη σύνοδο της Βάρνας κατά την οποία η Άγκυρα δέχτηκε ευρωπαϊκές προτροπές για βελτίωση των σχέσεών της με την Ελλάδα και την Κύπρο και κυρίως για την απελευθέρωση των δύο φυλακισμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου