Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Παίρνουν τα υδρόμετρα στο Ηράκλειο

Πάνω από 15 εκατομμύρια ευρω τα χρέη προς την ΔΕΥΑΗ

Τα 15 εκ. ευρώ ξεπερνούν οι οφειλές των δημοτών προς τη ΔΕΥΑΗ, καθώς το χρέος των απλήρωτων λογαριασμών ύδρευσης έχει εκτοξευθεί στο ποσό των 13.950.953 ευρώ, ενώ αντίστοιχα οι οφειλές της άρδευσης αγγίζουν το 1.257.724 ευρώ. 

Την ίδια στιγμή, η Δημοτική Επιχείρηση έχει αναθέσει σε ιδιώτη εργολάβο την αφαίρεση υδρομέτρων, που ξεκινά σαφάρι σε όλη τη γεωγραφική περιφέρεια του Δήμου με σκοπό να διακόψει τις παροχές νερού σε όσους δεν έχουν καταφέρει να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Όπως προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία της ΔΕΥΑΗ, μόνο ένας αριθμός 3.348 πολιτών έχει προχωρήσει στη ρύθμιση των οφειλών του, που αντιστοιχούν σε ένα ποσό της τάξεως των 4.605.444,85 ευρώ, για το οποίο δεν έχει αναλυτικά στοιχεία η Υπηρεσία εάν εξυπηρετείται κανονικά.
Σε κάθε περίπτωση, αυτό το οποίο προκύπτει είναι ότι οι οφειλές πολιτών στη ΔΕΥΑΗ σκαρφαλώνουν στα ύψη, και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της οικονομικής αδυναμίας των πολιτών να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις τους τις οποίες αδυνατούν να διαχειριστούν.


ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου