Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Θρήνος στην κηδεία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και συνοδοιπόροι από το χώρο της πολιτικής αλλά και πλήθος κόσμου, αποχαιρέτησαν σήμερα τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.
Η σύζυγος και τα παιδιά του, ο αδερφός του πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου Γρ. Ζαφειρόπουλος και η μητέρα του Ίριδα είπαν το «τελευταίο» αντίο στον άνθρωπό τους ο οποίος δολοφονήθηκε μέσα στο δικηγορικό του γραφείο.

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε στον Ι.Ν Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Ελληνικό παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Π.Παυλόπουλου, του υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ.Μητσοτάκη, του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, της επίσης πρώην πρωθυπουργού Β. Θάνου και πολλών ακόμη προσώπων από το χώρο της δικηγορίας και της πολιτικής.
Συγκεκριμένα παρόντες ήταν ο Φώτης Κουβέλης, ο πρόεδρος του ΔΣΑ Β. Αλεξανδρής, ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ Δ. Παξινός, ο πρώην υπουργός Α.Ρουπακιώτης, ο δικηγόρος Αλ. Λυκουρέζος, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Β. Μεϊμαράκης καθώς και οι Κ..Χατζηδάκης Ντ. Μπακογιάννη, Μ. Κεφαλογιάννης, Ο. Κεφαλογιάννη, Ελ. Βοζεμπεργκ, Ν. Δένδιας, Γ. Γιακουμάτος, Μ. Βορίδης, Θ. Φορτσάκης, Μ. Βαρβιτσιώτης, Γ. Κουμουτσάκος και πολλοί ακόμα βουλευτές της ΝΔ.
Παρόντες ήταν επίσης μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννη με την αδερφή του Αλεξία και ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης.
Ο πρώην υπουργός Θ. Φορτσάκης δήλωσε ότι πρόκειται για ένα αποτρόπαιο έγκλημα που έχει αναστατώσει όλη την ελληνική κοινωνία. «Ένας εξαίρετος άνθρωπος έφυγε άδικα. Ελπίζω γρήγορα η Αστυνομία να εξιχνιάσει αυτό το έγκλημα», πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.
«Ήταν μια εκτέλεση εν ψυχρώ. Όλα περίμενα να τα ακούσω, αυτό δεν τον περίμενα. Ήταν ένας εξαίρετος οικογενειάρχης. Θεέ μου γιατί; Αυτό το γιατί θα μας φάει», δήλωσε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.
«Η μαχόμενη ποινική δικηγορία και ο χώρος της υπεράσπισης από προχθές είναι φτωχότερος», δήλωσε ο δικηγόρος Σ. Κεχαγιόγλου.

Το χρονικό της δολοφονίας
Οι δολοφόνοι είχαν επικοινωνήσει με τον ποινικολόγο το πρωί της Πέμπτης και έκλεισαν ραντεβού για τις 18:30 της ίδιας ημέρα.
Εφτασαν την προκαθορισμένη ώρα, χτύπησαν το κουδούνι και η πόρτα άνοιξε με το πάτημα του μπουτόν. Πέρασαν αμέσως στην αίθουσα συσκέψεων, όπου μαζί με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και τον συνεργάτη του ξεκίνησαν την συζήτηση για την υπόθεση που τους απασχολούσε.
Οι δύο συνεργάτες κρατούσαν σημειώσεις, οι οποίες βρέθηκαν από τους αστυνομικούς μετά την ανθρωποκτονία, στην σκηνή του εγκλήματος. Λίγο αργότερα πέρασαν σε διπλανό χώρο που βρίσκεται το γραφείο του ποινικολόγου.
Κάποια στιγμή ο 32χρονος συνεργάτης του βγήκε από τον χώρο προκειμένου να απαντήσει σε τηλεφωνική κλήση. Κατά τη διάρκεια της απουσίας του, φαίνεται να εξελίχθηκε η διαμάχη των δύο ανδρών με τον δικηγόρο.
«Ακουσα έναν πυροβολισμό. Αμέσως τους είδα να περνούν από μπροστά μου. Κρατούσαν και οι δύο όπλα στα χέρια. Πήγα στο γραφείο του Μιχάλη. Τον είδα μέσα στα αίματα και ειδοποίησα την αστυνομία» φέρεται να είπε ο 32χρονος συνεργάτης του θύματος. Δήλωσε ακόμη ότι δεν είχε ξαναδεί τους δράστες, όπως και ότι την ίδια εντύπωση του έδωσε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου