Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Σε ρόλο μαστροχαλαστή η ΔΥΠΕ Κρητης στα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου

Το ρόλο του μαστροχαλαστή εξακολουθεί να διαδραματίζει στο νομό Λασιθίου η 7η ΥΠΕ Κρήτης, μεταφέροντας γιατρούς από το ένα Νοσοκομείο στο άλλο και χωρίς να αποφασίζει να στελεχώσει κανονικά τα ιδρύματα του νομού.

Αυτή τη φορά η μεθόδευση είναι σαφής, έχει υπουργική παρέμβαση, δρομολογήθηκε από τα κορυφαία κυβερνητικά κλιμάκια και αποφασίστηκε κατά το τυπικό της μέρος στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Λασιθίου.
Ουσιαστικά, για να καλυφθεί η επί 10 χρόνια πλέον υπολειτουργούσα Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, πρέπει να φύγουν γιατροί από την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, διότι αυτή κρίθηκε η πιο πρόσφορη λύση! Έστω κι αν αυτό γίνεται με έμμεσο τρόπο και μέσα από την προκήρυξη μιας θέσης Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής και μία Β΄ Επιμελητή για να στελεχωθεί η Παθολογική Κλινική της Ιεράπετρας, όπως θα έπρεπε να έχει συμβεί πριν αρκετό καιρό. Η νομοθετική αλλαγή έγινε προκειμένου γιατρός που υπηρετεί στο ΕΣΥ να μπορεί να δώσει υποψηφιότητα για θέση Διευθυντή σε άλλο Νοσοκομείο.
Το πρόβλημα, όμως, είναι πως στο σενάριο αυτό, η Παθολογική Κλινική του Αγίου Νικολάου, η οποία χθες είχε 39 άτομα να νοσηλεύει, λόγω και των ογκολογικών περιστατικών, αποδυναμώνεται και αντιμετωπίζει πραγματικό πρόβλημα. Διότι το βασικό πρόβλημα δεν είναι ότι φεύγει ένας γιατρός, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί και υπό άλλες συνθήκες, αλλά πως μεθοδεύεται η φυγή του και ταυτόχρονα δεν προβλέπεται πουθενά η αντικατάστασή του, για να μη μείνει η κεντρική κλινική χωρίς επαρκή στελέχωση.
Είναι δε γνωστό πως με βάση τις διαδικασίες που απαιτούνται, θα χρειαστεί μία διετία περίπου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, για να υπάρξει άλλη πρόσληψη μόνιμου παθολόγου στην κλινική, από την οποία αναμένεται να φύγει κι άλλος γιατρός για μετεκπαίδευση.
Η απόφαση γεννά πραγματικά ερωτηματικά και προκαλεί προβληματισμό και δικαιολογημένες αντιδράσεις. Η προφανής πολιτική μεθόδευση, δεν αποτελεί μια λύση στο πρόβλημα των Νοσοκομείων του νομού, αλλά ένα μπάλωμα, που υποδεικνύει πως δεν υπάρχει καμία πραγματική πρόθεση να στελεχωθούν επαρκώς οι κλινικές.

anatolh.com


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου