Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Αύξηση οργανικών θέσεων και επανίδρυση του Λιμενικού Σταθμού Καστρίου ζητούν οι λιμενικοί της Κρήτης

Αύξηση των οργανικών θέσεων του Λιμενικού Σώματος και άμεση ανακατανομή των οργανικών θέσεων, διεκδικεί η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης.
Οι λιμενικοί κάνουν λόγο για αυξημένες ανάγκες, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο όταν΄υπάρχει μετακίνηση μεγάλου όγκου επιβατών, πλοίων και σκαφών αναψυχής.
Για την αποτελεσματικότερη και πληρέστερη αστυνόμευση της περιοχής Αρμοδιότητας των Λιμενικών Αρχών τις οποίες θεσμικά εκπροσωπεί, η Ένωση ζητά:

-την επανίδρυση του Λιμενικού Σταθμού Καστρίου
-την ίδρυση Λιμενικού τμήματος στο Λιμένα του Ηρακλείου.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:
Ζητάμε την προσθήκη 40 νέων οργανικών θέσεων στο Κ.Λ. Ηρακλείου, 10 νέων οργανικών θέσεων στο ΛΧ Αγίου Νικολάου, 10 νέων οργανικών θέσεων στο ΛΧ Ιεράπετρας και 10 νέων οργανικών θέσεων στο ΛΧ Σητείας.
Λαμβάνοντας υπόψη τα στατιστικά στοιχεία που υπάρχουν, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου είναι το τρίτο λιμάνι της χώρας σε κίνηση επιβατών και οχημάτων με 1184 καταπλέοντα επιβατηγά - Οχηματαγωγά πλοία, 165 κρουαζιερόπλοια, 68 θαλαμηγά και σύνολο πάνω από 2.000.000 (1.679.079) διακινηθέντες επιβάτες. Συνεκτιμώντας τη μεγάλη ακτογραμμή και γενικά την περιοχή αρμοδιότητας γίνεται ευκόλως αντιληπτό ότι με την παρούσα οργανική δύναμη το έργο των συναδέλφων γίνεται ιδιαιτέρως δύσκολο.
Το Λ/Χ Αγίου Νικολάου είναι μια Υπηρεσία με μεγάλο όγκο εργασίας ιδίως τη θερινή περίοδο με 30 περίπου καταπλέοντα Κρουαζιερόπλοια, 60 Ε/Γ-Τ/Ρ πλοία, 24 επιχειρήσεις θαλασσίων μέσων αναψυχής 5 καταδυτικά κέντρα μεγάλου μήκους Χερσαία Ζώνη Λιμένα (περίπου 8 χιλιόμετρα), τη Μαρίνα Αγίου Νικολάου στην οποία ελλιμενίζονται εκατοντάδες σκάφη αναψυχής και ακτογραμμή 90 περίπου ναυτικών μιλίων με 6 αλιευτικά καταφύγια (Μιλάτου, Πλάκας, Ελούντας, Παχιάς άμμου, κ.α.) και με τεράστια τουριστική κίνηση.

Από το λιμένα Ιεράπετρας διακινούνται ετησίως με 15 Ε/Γ-Τ/Ρ πλοία, περι τους 200000 επιβάτες για τις Νησίδες Χρυσή και Κουφονησι. Επίσης στην αρμοδιότητα της Λιμενικής Αρχής υπάρχουν τα Αλιευτικά καταφύγια α) Ιεράπετρας ,β) Μακρύ Γιαλού , οι λιμενίσκοι Μύρτους , Φέρμα, Γούδουρα καθώς και το Λιμάνι Α.Η.Σ. ΑΘΕΡΙΝΟΛΑΚΟΥ στο οποίο καταπλέουν Δ/Ξ καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους. Το συνολικό μήκος ακτογραμμής της περιοχής δικαιοδοσίας του Λ/Χ Ιεράπετρας είναι περίπου 85 ναυτικά μίλια.

Η περιοχή αρμοδιότητας ευθύνης Λιμενικής Αρχής Σητείας εκτείνεται από την Άκρα Λεγάμενη βορειοδυτικά μέχρι την άκρα Αλυκή νοτιοανατολικά (περίοπου 120 ν.μ. ακτογραμμή). Από το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτή καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για αξιοποίηση του προσωπικού και των διαθέσιμων μέσων της προκειμένου ανταποκριθεί στο έργο της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ωστόσο, στην προσπάθεια αυτή παρουσιάζονται προβλήματα κυρίως λόγω της υποστελέχωσής της αλλά και λόγω α) της μεγάλης έκτασης της περιοχής αρμοδιότητάς όπως προαναφέρθηκε, β) του μεγάλου όγκου δραστηριοτήτων της, (ως ενδεικτικά αναφέρεται η κίνηση λιμένα Σητείας για έτος 2016 ως ακολούθως: σύνολο διακινηθέντων επιβατών: 9539, σύνολο Φ/Γ οχημάτων : 1175, σύνολο ΙΧΕ : 1669, σύνολο Δ/Κ : 422 Φ/Γ πλοία 207 και δραστηριοποιούμενο Ε/Γ-Ο/Γ : 124 κατάπλοι – απόπλοι.

Εν κατακλείδι, τη σήμερον οι Λιμενικές Αρχές που εκπροσωπούνται θεσμικά από την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης είναι κατ΄ ουσίαν υποστελεχωμένες και με την υπάρχουσα οργανική δύναμη αντιμετωπίζουν καθημερινά δυσκολίες για να ανταπεξέλθουν στο έργο το οποίο τους έχει ανατεθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου