Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Καταρρέει ο τουρισμός στα νησία του Αιγαίου λόγω προσφυγικού

Aμεσους κινδύνους για την εθνική οικονομία επιφυλάσσουν οι πιέσεις που δέχεται ο ελληνικός τουρισμός εξαιτίας των ανεξέλεγκτων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

Ακυρώσεις κρατήσεων στα ξενοδοχεία και πτήσεων για την προσεχή σεζόν, αλλά και περικοπή δρομολογίων από εταιρείες κρουαζιέρας, αποτελούν, σύμφωνα με την Καθημερινή, τις πρώτες απτές επιπτώσεις σε νησιωτικούς προορισμούς που δέχονται υψηλές προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.

Συγκεκριμένα:

Λέσβος: Ο πρόεδρος της Eνωσης Ξενοδόχων Λέσβου, Περικλής Αντωνίου, ανέφερε ότι η πτώση των κρατήσεων για τη φετινή σεζόν από κάποιες αγορές στο νησί φθάνει έως και 90%. Επίσης, τόνισε πως αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι στιγμής, ενδέχεται ο προορισμός να υποστεί μείωση της κίνησης από την Τουρκία –που αποτελεί βασική αγορά για τη Λέσβο– έως και 50%, και να περιορισθεί σε μονοψήφιο αριθμό ο αριθμός των προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων.

Κως: Η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Κω, Κωνσταντίνα Σβύνου, επισήμανε ότι η μέση πτώση των κρατήσεων στο νησί ανέρχεται σε ποσοστό 36%. Η πτώση από Γερμανία φθάνει στο 19%, από τη Βρετανία στο 17%, από τη Σκανδιναβία στο 35%, από την Ολλανδία στο 42% και από την Πολωνία στο 65%. Εχουν καταγραφεί ακυρώσεις πτήσεων και κρατήσεων σε ξενοδοχεία, ενώ υπάρχει και αλλαγή δρομολογίων κρουαζιερόπλοιων για άλλους προορισμούς.

Χίος: Ως η χειρότερη χρονιά των τελευταίων 40 ετών προδιαγράφεται για τη Χίο η φετινή, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία υπογράμμισε ο πρόεδρος της Eνωσης Ξενοδόχων του προορισμού, Πέτρος Φεγγουδάκης. Η πτώση των κρατήσεων φθάνει σε ποσοστό 60% ενώ έχουν διακοπεί και πτήσεις από προορισμούς όπως η Αυστρία, η Τσεχία και η Ολλανδία.

Σάμος: Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Eνωσης Ξενοδόχων Σάμου, Κώστας Κυριαζής, τόνισε ότι η μέση πτώση των κρατήσεων στο νησί φθάνει σε ποσοστό 40%. Από τη βρετανική και τη γερμανική αγορά, η πτώση των κρατήσεων φθάνει σε ποσοστό 30%, από την ολλανδική σε ποσοστό 40%, από ανατολικές αγορές σε ποσοστό 60%, ενώ ακυρώθηκε μία πτήση από την Πολωνία. Οι ξενοδόχοι της Σάμου επιχειρούν να τονώσουν τη ζήτηση με προσφορές.

Στο μεταξύ, το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, λόγω της συνολικής για τη χώρα πτώσης των κρατήσεων από αγορές όπως η γερμανική για τον λόγο αυτό, επηρεάζει και άλλες τουριστικές περιοχές, που δεν έχουν υψηλές ροές.


kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου