Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα..για το ασφαλιστικό

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται η χώρα την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα της Γενικής Απεργίας που έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα ενάντια στο σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης, με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, που ηγούνται της κινητοποίησης, να προσκαλούν σε μαζική συμμετοχή.

Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ (έμποροι). Συμμετέχουν, επίσης, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί και φαρμακοποιοί αλλά και συνολικά ο επιστημονικός κλάδος (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί).
Στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες οι οποίοι ενισχύουν τα μπλόκα. 
Εξάλλου από τις 6.00 το πρωί της Τετάρτης ως τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης  δεν θα υπάρχουν δελτία ειδήσεων σε τηλεόραση, ραδιόφωνο καθώς και ενημέρωση σε web sites, λόγω της απεργίας των  δημοσιογράφων .
Φαρμακεία, καφετέριες,εστιατόρια, ΚΤΕΛ, ακόμα και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία
Επίσης, τη συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ). Οι πρατηριούχοι διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό, την παράνομη διακίνηση καυσίμων και την καθετοποίηση της αγοράς
Απεργούν ακόμα ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με την κινητοποίηση να αρχίζει στις 6 το πρωί της Πέμπτης (4 Φεβρουαρίου) και να ολοκληρώνεται στις 6 το πρωί του Σαββάτου (6 Φεβρουαρίου). Ακυρώσεις θα υπάρξουν και στις πτήσεις.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ
Στην απεργία συμμετέχουν, ακόμη, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος. 
Το καθολικό αίτημα των κινητοποιήσεων είναι να αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό το οποίο, όπως υποστηρίζουν, καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί σε νέες μειώσεις των συντάξεων.
Η κενρική συγκέντρωση στο Ηράκλειο είναι στις 10 πρωί στη Λεωφόρο Δημοκρατία, ενώ δική του συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει την ίδια ώρα στην Πλατεία Ελευθερίας το ΠΑΜΕ, που συμμετέχει και αυτό στις κινητοποιήσεις και κάνει το δικό του κάλεσμα για μαζική συμμετοχή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου