Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Έφυγε από τη ζωή..ο Κουντοβαγγέλης..

Έφυγε από τη ζωή ένας μεγάλος Κρητικός, μια φυσιογνωμία που σημάδεψε τον τόπο με τη δράση και τη σημαντική παρουσία του, ο αδερφός του παλιού κορυφαίου στελέχους της Ν.Δ. Μανώλη Κεφαλογιάννη και του Κουντόκωστα και θείος του σημερινού Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη.
Ο Κουντοβαγγέλης, όπως ήταν γνωστός, ή Βαγγέλης Κεφαλογιάννης, το τρίτο από τα αδέρφια του αείμνηστου Μανώλη, άφησε χθες την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών,..
σε  νοσοκομείο των Αθηνών, όπου και είχε μετακομίσει τον τελευταίο 1,5 χρόνο, αντιμετωπίζοντας μάλιστα το τελευταίο διάστημα σοβαρά προβλήματα με την υγεία του κυρίως αναπνευστικά.
Η σορός του θα μεταφερθεί αύριο, Κυριακή ,στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά όπου και τεθεί στη 1 το μεσημέρι, για λαϊκό προσκύνημα ,ενώ μια ώρα αργότερα στις 2 ,θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία  για να αναπαυτεί εν συνέχεια στην Κρητική γη.
Ο Βαγγέλης Κεφαλογιάννης υπήρξε άνθρωπος δυναμικός, δραστήριος, με έντονη κοινωνική δραστηριότητα. Ήταν συνεχώς στο πλευρό της οικογένειας του ενώ η σεμνότητα ήταν  το στοιχείο εκείνο που τον χαρακτήριζε.
Επί κατοχής είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα και πάντα στο πλευρό του αδερφού του Μανόλη Κεφαλογιάννη ,τον οποίο και στήριξε καθ όλη την διάρκεια της πολιτικής του πορείας μαζί και με τον άλλο του αδερφό Κωνσταντίνο Κεφαλογιάννη.
Επί Χούντας είχε αναπτύξει έντονη αντιστασιακή δράση μέσα από  τοπικές οργανώσεις χωρίς κανείς να ξεχνάει την συμμετοχή του στην ομάδα που ανατίναξε το αυτοκίνητο της τότε Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
Ενώ στα επομενα χρόνια είχε αναλάβει ενεργό πολιτικό ρόλο Πολιτική καθώς ήταν επί σειρά ετών υπεύθυνος στο πολιτικό γραφείο του αδερφού του Μανώλη Κεφαλογιάννη.
Αγαπούσε ιδιαίτερα την κτηνοτροφία ενώ  ξεχώρισε και στο κομμάτι του τουρισμού καθώς υπήρξε διακεκριμένος ξενοδοχειακός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου "Απολλώνια" στην Αμμουδάρα.
Ήταν παντρεμένος με την Μαρία Βρέντζου, και είχαν μαζί αποκτήσει 4 παιδιά, τον Μιχάλη, τον Βασίλη, την Ζαφειρένια και την Ειρήνη.

http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1294068&srv=95


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου