Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Καλούν σε ξεσηκωμό του αγρότες..οι Αγροτικοί Συλλογοι Αρχανών και Αστερουσίων..

Ανακοίνωση από τους Αγροτικούς Συλλόγους Αρχανών και Αστερουσίων :
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατάθεσε πρόταση για το ασφαλιστικό, στα πλαίσια του 3ου μνημονίου, «τερατούργημα» για τους μικρομεσαίους αγρότες.
Για τις ασφαλιστικές εισφορές μας, έχουμε αυξήσεις πάνω από 30% σε όλες τις κατηγορίες..

     Κάθε αγρότης και χωριστά η αγρότισσα θα πληρώνουν 7% κρατήσεις ΟΓΑ, κι αν το εισόδημά τους είναι πολύ μικρό θα θεωρείται ως εισόδημα το 80% του μικρότερου μισθού του εργάτη, δηλαδή 469 ευρώ. Αυτό θα έχει αναδρομική ισχύ από το δεύτερο εξάμηνο του 2015 και ο αγρότης καλείται να πληρώσει ανά τρίμηνο, αλλιώς θα είναι εκπρόθεσμος.
     Από 1/1/2017 οι κρατήσεις θα γίνουν 14% από 7%, θα ανέβουν 6,9% κρατήσεις για περίθαλψη και 0,5% για την εργατική εστία, με σύνταξη στα 67, και 42 χρόνια ασφάλισης. Με τα σημερινά δεδομένα το 40% των αγροτών αδυνατούν να πληρώσουν τον ΟΓΑ με τα νέα μέτρα, και μπορεί να καταλάβει ο καθένας τί σημαίνει αυτό.
Ακολουθεί το φορολογικό, που προστίθεται νέα άμεση φορολόγηση 26% από το πρώτο ευρώ υπολογισμένη όχι στο πραγματικό εισόδημα, αλλά με βάση τα κριτήρια διαβίωσης, με 100% προκαταβολή για τον επόμενο χρόνο.
Σε όλα αυτά πέφτει και ο ΕΝΦΙΑ, το ψηλό ΦΠΑ, τις ψηλές τιμές από τους εμποροβιομήχανους που τινάζουν το κόστος παραγωγής, την απούλητη παραγωγή, τις χαμηλές τιμές σε προϊόντα.
Την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ την είδαμε με τις κουτσουρεμένες ενισχύσεις. Η περικοπή 15% που πρόβλεπε η ΚΑΠ έφτασε μέχρι 60%, και πολλοί μείναμε απ’ έξω. Η ΚΑΠ προβλέπει παραπάνω μειώσεις 76% κάθε χρόνο μέχρι το 2019, οπότε συνολικά θα κοπούν κατά 60%.
Αν δε βγούμε στο δρόμο να οργανώσουμε την αντίστασή μας στα μέτρα και την ΚΑΠ, η ζωή των οικογενειών μας στα χωριά έχει τελειώσει. Μας ξεριζώνουν από τη γη και τη παραγωγή μας. Αβαντάρουν τους μεγαλοαγρότες και επιχειρηματίες, βοηθάνε το στόχο της κυβέρνησης και της ΕΕ να συγκεντρωθεί η γη στα χέρια αυτών των λίγων. Αυτούς αβαντάρει η κυβέρνηση και μας τους πλασάρει σαν πρότυπο του νέου αγρότη – επιχειρηματία! Με αυτούς ούτε κοινά αιτήματα έχουμε, ούτε κοινούς αγώνες, ούτε στους αγροτικούς συλλόγους μπορούμε να τους έχουμε μέσα. Κοινό συμφέρον και αιτήματα έχουμε, και πρέπει να παλέψουμε πλάι τους, με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους και εμποροβιοτέχνες!
Για μας τα μέτρα αυτά είναι αιτία πολέμου! Ο Αγροτικός Σύλλογος Αρχανών και ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων που συμμετείχαν στη σύσκεψη της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων στις 6/12, που αποφάσισε πως μπροστά στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό θα κλιμακώσουμε τη πάλη μας!
Κλιμακώνουμε τη δράση μας με κινητοποιήσεις μέσα στον Γενάρη. Θα συμμετέχουμε σε απεργία μαζί με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματοβιοτέχνες την μέρα ψήφισης του αντιασφαλιστικού νομοσχέδιου, και συνεχίζουμε τον Φλεβάρη με ορίζοντα το φορολογικό νομοσχέδιο για τους αγρότες, με νέες κινητοποιήσεις!
Καλούμε τους αγρότες της περιοχής να συμμετέχουν στην σύσκεψη της Γραμματείας Ηρακλείου της ΠΑΣΥ, την Δευτέρα 18/1 στις 6 μμ στα γραφεία της Λαϊκής Επιτροπής Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου (λεωφ. Παπαναστασίου 193) να οργανώσουμε τη πάλη μας στον νομό μαζί με άλλους Αγροτικούς Συλλόγους και Επιτροπές Αγροτών!
Παράσταση διαμαρτυρίας των Αγροτικών Συλλόγων στον ΟΓΑ την Πέμπτη 21/1 στις 11 πμ ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα που μας τσακίζουν!
Απαιτούμε:
·         Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2015 – 2020 της ΕΕ, να μην ισχύουν τα χειρότερα μέτρα της, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.
Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ προσαυξημένο με ·         5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο κάτω ως 40.000 ευρώ.
·         Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίηση ψεκαστικών, κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.
·         Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
·         Καμία αύξηση ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Ασφάλιση, Υγεία - Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επάρκεια και κάλυψη των αναγκών με φάρμακα.
·         Άμεση και γρήγορη αποζημίωση των ζημιών που έγιναν από ασθένειες, φυσικές καταστροφές και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.
·         Καμία κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», μέχρι συνολικής αντικειμενικής αξίας 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.
·         Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.
·         Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηντροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία μεγαλεμπόρων και βιομηχάνων.
·         Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε νέους αγρότες, καθώς και οι δικαιούχοι (εξισωτικών αποζημιώσεων, επιστροφής φόροι καυσίμων, νιτρορύπανσης, κ.ά.). Το κράτος να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από τους εμπόρους, εξαγωγείς και βιομηχάνους, την παροχή από τις τράπεζες άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε νέους αγρότες, μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.
·         Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών, όπως προβλέπουν οι οδηγίες της ΕΕ.
·         Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και η ποινικοποίηση των αγροτικών και κοινωνικών αγώνων.

ΌΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ


Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΓΑ, Πέμπτη 21/1 στις 11 πμ

http://www.cretalive.gr/crete/view/kaloun-se-jeshkwmo-tou-agrotes/298865

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου