Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου για την υποστελέχωση στο ΙΚΑ Ηρακλείου

Με ερώτηση του προς τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, ο γραμματέας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου, τονίζει τα προβλήματα που προκύπτουν στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ λόγω της υποστελέχωσης με  προσωπικό.
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Σε αδιέξοδο έχουν περιέλθει ασφαλισμένοι του ΙΚΑ καθώς μέσος όρος χρόνου αναμονής για την απονομή της σύνταξης τους είναι τα δύο έτη ενώ για τους «τυχερούς» που είναι ασφαλισμένοι με διαδοχική ασφάλιση είναι τρία με τέσσερα χρόνια.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, υποστελεχωμένο είναι το αρμόδιο τμήμα του ΙΚΑ Ηρακλείου, με τους λίγους υπαλλήλους να έχουν επωμιστεί το ασήκωτο φορτίο των χιλιάδων φακέλων, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες αφού εργάζονται και πέραν του ωραρίου τους, με 11.000 συνταξιούχους να βρίσκονται σε αναμονή.
Επιπλέον, αγανακτισμένοι είναι οι ασφαλισμένοι, οι οποίοι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα ως προς το ζην, όταν την ίδια ώρα οι απαιτήσεις της καθημερινότητας αυξάνονται.
Επειδή η πρόταση για το νέο ασφαλιστικό περιλαμβάνει τη ρύθμιση ότι οι συντάξεις θα υπολογίζονται με βάση όλο τον ασφαλιστικό βίο και όχι την πενταετία ή την δεκαετία, γεγονός που σημαίνει επιπλέον εργατοώρες για τον υπολογισμό της σύνταξης.  
Ερωτάστε κ. Υπουργέ,
Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των ασφαλισμένων του ΙΚΑ;
Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η ψηφιοποιήση του ασφαλιστικού βίου που είχε ξεκινήσει από το 2012;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου