Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από απόψε στην Κρήτη, με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές αλλά και χιόνια στα ορεινά του νομού.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα, την Παρασκευή αναμένεται να ντυθούν στα λευκά τα ορεινά της Κρήτης, ενώ το Σάββατο το χιόνι δεν αποκλείεται να κάνει την εμφάνισή του και σε χαμηλότερα υψόμετρα.
Αναλυτικά:

ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 21/1
Αρχικά ο καιρός θα είναι καλός με λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κατά τόπους με πρόσκαιρη ένταση κυρίως στα βόρεια της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 2-3 μποφόρ και τοπικά έως και 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 βαθμούς κελσίου η ελάχιστη και στους 13 βαθμούς κελσίου η μέγιστη.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/1
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το πρωί έως το μεσημέρι. Από το απόγευμα μέχρι και το βράδυ αναμένεται πρόσκαιρη ένταση των καιρικών φαινομένων με βροχές ισχυρές κατά τόπους και πιθανότητα για εκδήλωση τοπικών καταιγίδων. Από την Παρασκευή αναμένεται να
εμφανιστούν χιόνια στα ορεινά σε υψόμετρο αρχικά πάνω από 1000-1200 μέτρα. Οι άνεμοι το πρωί θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 3-4 μποφόρ ενώ θα ενισχυθούν μέχρι τις βραδινές ώρες και η έντασή τους θα φτάνει στα 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται αν σημειώσει πτώση με την ελάχιστη να κυμαίνεται στους 7 και τη μέγιστη στους 11 βαθμούς κελσίου.
ΣΑΒΒΑΤΟ 23/1
Το Σάββατο το σκηνικό του καιρού θα είναι βροχερό και τα χιόνια αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Η χιονόπτωση θα είναι αισθητή σε υψόμετρο 700-800 μέτρων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα πελάγη θα φτάνει τα 7 μποφόρ.
ΚΥΡΙΑΚΗ 24/1

Παρόμοιος θα είναι ο καιρός και την Κυριακή, ωστόσο αναμένεται σταδιακή ύφεση έως και εξασθένηση των φαινομένων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου