Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Εγινε το πρώτο βήμα για έξοδο από το Μνημόνιο

Ο Γκίκας Χαρδούβελης έκανε λόγο για μια «μεγάλη διαπραγμάτευση» και μια «μεγάλη εθνική προσπάθεια» που τώρα ξεκινά και αναμένεται να διαρκέσει αρκετά - Λαγκάρντ: "Αρωγός στην ελληνική προσπάθεια το Ταμείο"




Περίπου 40 λεπτά διήρκεσε η συνάντηση που είχε την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στην έδρα του Ταμείου, στην Ουάσιγκτον.




Η συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) και σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Λαγκάρντ είπε ότι το Ταμείο θα είναι αρωγός στην ελληνική προσπάθεια, εννοώντας την πρόθεση της κυβέρνησης να απεμπλακεί από την περαιτέρω στήριξη, ενώ ο Γκίκας Χαρδούβελης μίλησε με την επικεφαλής του ΔΝΤ «για το σήμερα και για το αύριο».




Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδούβελης στις δηλώσεις του έπειτα από τη συνάντηση, η συζήτηση για τη μεταμνημονιακή σχέση της Ελλάδας με το ΔΝΤ είναι μια «μεγάλη διαπραγμάτευση» και μια «μεγάλη εθνική προσπάθεια», ωστόσο, «απόψε έγινε το πρώτο βήμα για έξοδο από το Μνημόνιο».




Μάλιστα, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Mega στην Ουάσιγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η κυρία Λαγκαρντ επέμεινε πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, «για να γίνουν κτήμα του λαού».




Στην ανακοίνωσή του το ΔΝΤ αναφέρει ότι η κυρία Λαγκάρντ συναντήθηκε με την ελληνική αντιπροσωπεία, προκειμένου να συζητήσουν την πρόοδο του προγράμματος και τα πιθανά νέα βήματα που πρέπει να γίνουν.




Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επικεφαλής του ΔΝΤ σχολίασε την «σημαντική βελτίωση της δημοσιονομικής θέσης» της χώρας μας και ενθάρρυνε την ελληνική αποστολή να εφαρμόσει αποφασιστικά τις σημαντικές δομικές μεταρρυθμίσεις που ορίζουν οι δεσμεύσεις του προγράμματος.




Σημειώνεται ότι η συνάντηση, η οποία έγινε παρόντος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα καθώς και του συμβούλου του πρωθυπουργού Σταύρου Παπασταύρου, ξεκίνησε στις 19:15 (ώρα Έλλάδας - 12:15 τοπική ώρα) και πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.




Από πλευράς ΔΝΤ στη συνάντηση συμμετείχε ο υπεύθυνος του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου Πολ Τόμσεν και ο επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος Ρίσι Γκογιάλ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου