Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

"Καραμανλικοί" κατά του υπουργού Οικονομίας..


«Καραμανλικοί» κατά του υπουργού Οικονομίας
Σύγκρουση τάσεων επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Αφορμή η συνέντευξη Στουρνάρα, μέσω της οποίας ούτε λίγο ούτε πολύ κάρφωσε ως υπεύθυνο για την κρίση τον Κώστα Καραμανλή!
Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι "σταδιακά απωλέσαμε την ανταγωνιστικότητά μας και τη δημοσιονομική μας πειθαρχία", καταλήγοντας πως τα πράγματα βγήκαν εντελώς εκτός ελέγχου την περίοδο 2007-2009 οπότε και πρωθυπουργός ήταν ο Κ. Καραμανλής.
Αναμενόμενο λοιπόν ήταν ο πρώην πρωθυπουργός αλλά και στενοί συνεργάτες του να γίνουν έξαλλοι κατά του υπουργού.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος έσπευσε με δηλώσεις του να κατηγορήσει τον υπουργό Οικονομικών για τεχνοκρατική έπαρση, η οποία χαρακτηρίζει υπουργούς που δεν έχουν προέλθει από λαϊκή ετυμηγορία, ενώ υποστήριξε πως ο κ. Στουρνάρας έχει ξεχάσει τι ήταν στο παρελθόν.
«Ο κ. Στουρνάρας θα πρέπει να κοιτάξει τις ευθύνες που έχει ο ίδιος και οι πρωθυπουργοί και υπουργοί που υπηρέτησε. Και την εποχή που ήταν σύμβουλος του κ. Παπαντωνίου και την εποχή που μαζί με τον κ. Σημίτη έπαιζαν την Ελλάδα στην ΟΝΕ, όπως την έβαλαν, με αυτή την ισοτιμία, με αυτά τα στοιχεία και με τις αλχημείες της Goldman Sachs», ανέφερε ο Πρ. Παυλόπουλος εξαπολύοντας επίθεση κατά του κ. Στουρνάρα.
«Θα έλεγα στον κ. Στουρνάρα λιγότερη αλαζονεία, περισσότερη μνήμη και περισσότερο σεβασμό», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος, υπενθυμίζοντας πού βρίσκονται σήμερα αυτοί που στο παρελθόν επέδειξαν αλαζονεία στο υπουργείο Οικονομικών, υπονοώντας τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
«Μπορεί ο κ. Στουρνάρας να ξεχνά τα λάθη που έχει κάνει εις βάρος του ελληνικού λαού, αλλά η ιστορία δεν ξεχνά και είναι βέβαιο πως για τη σημερινή κατάσταση της χώρας έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης και η ιστορία θα τον κρίνει πολύ αυστηρά», πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.
Με περισσότερο τακτ αλλά ακόμα πιο καυστικά επιτέθηκε στον Γ. Στουρνάρα ο Ευρ. Στυλιανίδης.
Ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον Real FM 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στην εξαίρεση από τον φόρο πολυτελείας των σκαφών αναψυχής.
«Απαράδεκτο για μένα. Σας το λέω ωμά, απαράδεκτο... Δεν επιτρέπεται όταν τα προηγούμενα χρόνια έχει εφαρμοστεί μια φιλελεύθερη πολιτική στα ΙΧ, να επιβάλλεται τώρα συνολικό τεκμήριο και μάλιστα μόνιμο και την ίδια ώρα –αν θυμάμαι καλά είναι πάνω από 100 χιλιάδες οι ιδιοκτήτες σκαφών πάνω από έξι μέτρα– να τυγχάνουν αυτής της αντιμετώπισης. Εμένα με προσβάλλει...» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.
Και πρόσθεσε: «Η εντολή που έχουμε συμμετέχοντας σε αυτή την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό είναι να παλέψουμε για τις αντιλήψεις και τις αξίες τις οποίες πιστεύουμε. Και εμείς ό,τι θυσία κι αν κάνουμε επειδή κληρονομήσαμε αυτή την κατάσταση από τις αποτυχίες και τις αστοχίες των τελευταίων ετών είναι για να μπορέσουμε να ξαναφέρουμε την κοινωνία εκεί που της αξίζει».
Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού προσπαθούν να καταλάβουν για ποιον λόγο ο υπουργός επέλεξε τώρα να επιτεθεί στην τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. Από το περιβάλλον πάλι του υπουργού διαρρέεται πως επιτέλους πρέπει τα πράγματα να ειπωθούν όπως έχουν χωρίς παρωπίδες, θυμίζοντας τις προσλήψεις επί Καραμανλή και μάλιστα την ώρα που υπήρχαν όλα τα σημάδια της ύφεσης χωρίς να λαμβάνονται μέτρα.

http://www.iapopsi.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=19102:karamanlinkoi-kata-toy-ypoyrgoy-oikonomiaw 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου