Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

“Έργο με λιγότερα χρήματα”..


Συμβαίνει συχνά την ευθύνη σημαντικών κεφαλαίων της κοινωνικής δραστηριότητας, να έχουν άτομα που δεν προέρχονται από τους συγκεκριμένους χώρους, με φυσική συνέπεια να μην τους υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο.
Μια από τις εξαιρέσεις στον κανόνα σε τοπικό επίπεδο, είναι ο τομέας του αθλητισμού στον Δήμο Ηρακλείου, στον οποίο εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο έχει τον πρώτο λόγο ο Κώστας Βαρδαβάς. Ενας άνθρωπος με σημαντική διαδρομή ως αθλητής στον χώρο του μπάσκετ, με εμπειρία και γνώσεις, στοιχεία που αξιοποιεί για να αποκτήσει το Ηράκλειο μεγαλύτερη αθλητική παιδεία και προοπτική.

Ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου και υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού, ανέλυσε στην «Π» την αθλητική πολιτική του Δήμου στην πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, μίλησε για τα σχέδια του ΔΟΠΑΦΜΑΗ και για αρκετά ακόμα θέματα.

«Το οικονομικό πρόβλημα αποτελεί σκόπελο σε κάθε προσπάθεια ωστόσο έχουμε μπει σε μια διαδικασία μείωσης των δαπανών και υλοποίησης στόχων, με λιγότερα χρήματα. Οι δημότες είναι θετικοί σε αυτή την προσπάθεια και συμβάλλουν σε αυτήν την κατεύθυνση. Στόχος μας είναι να γίνουμε συμπαίκτες με τους πολίτες και θεωρώ ότι θα το πετύχουμε».

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ σχεδίασε σε συνεργασία με τους τοπικούς αθλητικούς φορείς, το καλεντάρι του 2012, το οποίο περιλαμβάνει συνολικά 54 εκδηλώσεις.

«Αγκαλιάζουμε όλα τα αθλήματα στο μέτρο του δυνατού και χωρίς διακρίσεις. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία σε επιμορφωτικές ημερίδες που αφορούν κάθε εμπλεκόμενο στον αθλητισμό. Μεγάλο βάρος επίσης δίνουμε στα παιδικά και τα εργασιακά πρωταθλήματα, στα οποία συμμετέχουν χιλιάδες παιδιά και πολίτες. Είμαστε ανοιχτοί και σε διοργανώσεις Πανελληνίου επιπέδου αρκεί αυτές να μην επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου, περισσότερο από αυτό που αντέχει», τονίζει ο κ.Βαρδαβάς που μαζί με τους συνεργάτες του, θα μετατρέψει και αυτόν τον Ιούνιο (16-17) τη Λεωφόρο Δικαιοσύνης σε ένα μεγάλο γήπεδο μπάσκετ.
«Το τουρνουά 3X3 που κάναμε πέρυσι με τον ΠΣΑΚ γνώρισε μεγάλη επιτυχία και το ίδιο ελπίζουμε να συμβεί και φέτος. Είναι από τις καινοτόμες ιδέες που αξίζουν να προωθηθούν», επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ και αναφέρει βασικούς τομείς της δραστηριότητας του Οργανισμού: «Η ανάπτυξη της βιώσιμης κινητικότητας με τη χρήση ποδηλάτων μας απασχολεί έντονα. Ξεκίνησε δειλά δειλά μια προσπάθεια πριν από δυο χρόνια , την οποία υποδέχθηκε ζεστά ο κόσμος. Θέλουμε να συνεχιστεί παρά τις δυσκολίες που ανακύπτουν. Προχωρήσαμε επίσης στην ένταξη της γενικής γυμναστικής στα ΚΑΠΗ της πόλης και στη δημιουργία τμημάτων μαζικής άθλησης σε πολλές περιοχές του Δήμου. Τα υπαίθρια κέντρα αθλητισμού πρέπει να δοθούν προς χρήση και γι’ αυτόν το σκοπό προσλάβαμε γυμναστές για να λειτουργήσει το κέντρο της Φορτέτσας. Σίγουρα χρειάζεται καλύτερη οργάνωση και προστασία αυτών των χώρων, τους οποίους και οι δημότες πρέπει να σέβονται».

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ δίνει προτεραιότητα στο κομμάτι της ασφάλειας των διοργανώσεων που υλοποιεί, όπως αποδείχθηκε στο πρόσφατο περιστατικό σε αγώνα του εργασιακού πρωταθλήματος, όπου ο άτυχος αθλητής σώθηκε λόγω της έγκαιρης επέμβασης του γιατρού :

«Για μας προέχει η υγεία των αθλούμενων. Γι΄ αυτό και δεν ξεκινάει αγώνας σε εργασιακό ή παιδικό τουρνουά, χωρίς να υπάρχει γιατρός».

Ο κ. Βαρδαβάς τοποθετείται και για τη σχέση του Οργανισμού με τα τοπικά σωματεία καθώς και με την «Ανάπτυξη Αθλητισμού»:

«Δεν έχουμε απορρίψει καμία πρόταση συλλόγου και σε συνεργασία μαζί τους, συνεισφέρουμε στη διάδοση πολλών αθλημάτων. Οπωσδήποτε δεν επιχορηγούμε τα σωματεία για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Η πολιτική του Δήμου είναι να παραχωρεί στις ομάδες τις υποδομές του, όταν δεν είναι δυνατή η συντήρησή τους, με σκοπό την ευρύτερη αξιοποίησή τους. Σε ό,τι αφορά την ΑΑΗ-ΑΕ ΟΤΑ, υπήρξαν όντως προβλήματα αρχικά στη συνεργασία μας. Τώρα όμως έχει βρεθεί ο βηματισμός και από κοινού πορευόμαστε για το καλό του αθλητισμού».

Ο Κώστας Βαρδαβάς υπηρετεί από το 2007 τον Δήμο Ηρακλείου από διάφορα πόστα και σίγουρα έχει ακόμα πολλά να δώσει: «Eίναι καθήκον μου να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό σε ό,τι μου ανατίθεται. Σίγουρα ο αθλητισμός αποτελεί το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μου και σκοπός μου είναι να αφήσω μια δομή που θα μπορεί να αξιοποιηθεί στο μέλλον. Ο αθλητισμός στο Ηράκλειο πρέπει να μείνει ζωντανός, πέρα από πρόσωπα. Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ στηρίζεται στο έμψυχο δυναμικό του, η θέληση για προσφορά του οποίου ξεπερνάει τα στεγανά των κακώς εννοούμενων δημοισίων υπαλλήλων. Γι’ αυτό και το ευχαριστώ για το έργο που επιτελεί».

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου