Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ανασχηματισμός και μαστίγιο.. η άρνηση Σαμαρά περιορίζει τις επιλογές Παπαδήμου..

Νέος γύρος κοινωνικών και πολιτικών εντάσεων ανοίγει μετά την αποτυχία της εφεδρείας και την άρνηση του Αντώνη Σαμαρά για την παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου. 
Η αποτυχία του μέτρου της εφεδρείας φέρνει στο τραπέζι την αξιολόγηση και τις απολύσεις στο Δημόσιο, ενώ η τρόικα έθεσε και το θέμα της κατάργησης του κατώτατου μισθού. Ο πρωθυπουργός εστιάζει τώρα στη διάσωση της αξιοπιστίας της κυβέρνησής του η οποία έχει υποστεί πλήγμα και κινδυνεύει να χάσει το καλώς έχειν από το εξωτερικό.




Τα σενάρια για ανασχηματισμό φουντώνουν, αλλά η άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να συναινέσει σε παράταση της θητείας της κυβέρνησης προκαλεί επιπλοκές και αναταράξεις. Αν ο πρωθυπουργός προχωρήσει σε σαρωτικό ανασχηματισμό περιορίζοντας το κυβερνητικό σχήμα δραστικά δεν θα υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για να προχωρήσουν τα νομοσχέδια και η χώρα θα βρεθεί εκ νέου με την πλάτη στον τοίχο.

Από την άλλη πλευρά αν δεν αλλάξει πρόσωπα ώστε να αποκατασταθεί η ηρεμία στο κυβερνητικό σχήμα τότε το έργο δεν θα είναι δυνατόν να υλοποιηθεί.
Οι εξελίξεις αυτές αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση είναι Βαβέλ και πως ο συντονισμός της μπορεί να αποδειχθεί το πλέον δύσκολο σταυρόλεξο.
Ο Λουκάς Παπαδήμος αναζητά τώρα τη συναίνεση των πολιτικών αρχηγών για αλλαγές προσώπων ώστε να ομογενοποιηθεί το υπουργικό Συμβούλιο.
Παράλληλα ο πρωθυπουργός θα βγάλει και το... μαστίγιο προς τους υπουργούς με στόχο να τους άρει στο ύψος των περιστάσεων.
Δεδομένη θεωρείται η επιθυμία για αποχώρηση από την κυβέρνηση ενός εκ των κορυφαίων υπουργών, ο οποίος ασκεί ήδη κριτική και στοχεύει στη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ.

http://www.sofokleousin.gr/archives/89894

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου