Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

"Αν δεν την σκότωνα, θα μας δηλητηρίαζε όλους" λέει ο 25 χρονος

Προφυλακιστέος κρίθηκε χθες το πρωί από την αρμόδια ανακρίτρια ο 25χρονος που την περασμένη Τρίτη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 85χρονη γιαγιά του, συγκλονίζοντας με τη φρικτή πράξη του την τοπική κοινωνία.
Ο ίδιος φαίνεται να μην έχει ακόμη συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει, με το συνήγορο υπεράσπισής του Βασίλη Σπανουδάκη να ζητάει χθες τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για να αναγνωριστεί στον 25χρονο το ακαταλόγιστο.

Ο νεαρός δολοφόνος πέρασε το κατώφλι της ανακρίτριας λίγο μετά τις 11 το πρωί, όπου, σύμφωνα με το συνήγορό του, «εξέθεσε στην ανακρίτρια τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το έγκλημα αλλά και την ψυχική του κατάσταση κατά τη λήψη και εκτέλεση της απόφασής του». Τις αμέσως επόμενες ημέρες η ανακρίτρια θα αποφασίσει για το αν τελικά θα διαταχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, όπως ζήτησε η υπεράσπιση του 25χρονου. «Πράγματι τελούσε υπό το κράτος νοσηρής διατάραξης των πνευματικών του λειτουργιών και για το λόγο αυτό ζητήσαμε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Αίτημα για το οποίο θα αποφασίσει η ανακρίτρια τις επόμενες ημέρες», εξήγησε ο κ. Σπανουδάκης.

Ελεύθερος ο φίλος του

Ενώπιον της Δικαιοσύνης βρέθηκαν χθες και δύο ακόμη άτομα που εμπλέκονται με το φρικτό έγκλημα. Πρόκειται για τον 22χρονο φίλο και συμφοιτητή του δράστη στο ΤΕΙ, τον οποίο βάρυνε η κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία και ο οποίος με απόφαση της ανακρίτριας αφέθηκε τελικά ελεύθερος. Ο 25χρονος, αμέσως μετά το φονικό, σε κατάσταση αμόκ και βουτηγμένος στο αίμα της 85χρονης γιαγιάς του, εξομολογήθηκε στον 22χρονο φίλο του την αποτρόπαιη πράξη του. Εκείνος τρομαγμένος, αντί να ειδοποιήσει τις αστυνομικές Αρχές, το έβαλε στα πόδια. 

Το δρόμο για τις φυλακές, ωστόσο, πήρε ένας νεαρός άνδρας που φαίνεται ότι προμήθευσε τη μοιραία νύχτα τους δύο φίλους με ναρκωτικές ουσίες, με την ανακρίτρια να τον κρίνει προσωρινά κρατούμενο για κακουργηματικού τύπου πράξη. Σε έρευνα μάλιστα που έγινε στο σπίτι του στην περιοχή της Αμμουδάρας οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών. 

Το φρικτό έγκλημα

Υπενθυμίζεται πως η άτυχη 85χρονη είχε δεχτεί 18 μαχαιριές στο λαιμό και την πλάτη, ενώ ο εγγονός και φονιάς της είχε επιχειρήσει να κάψει το πτώμα για να εξαφανίσει τα ίχνη του, βάζοντας φωτιά στο στρώμα. Στο πάτωμα του υπνοδωματίου βρέθηκε και το κουζινομάχαιρο με το οποίο ο 25χρονος χτύπησε με μανία την άτυχη γυναίκα. Όταν αυτό έσπασε φαίνεται πως επιστράτευσε και δεύτερο, στοιχείο το οποίο προκάλεσε προβληματισμό στην Αστυνομία, υπό το ενδεχόμενο να συμμετείχε και δεύτερο άτομο στη δολοφονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου