Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Γιώργος Γενιατάκης: Ψυχραιμία, ανασύνταξη και σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στον τουρισμό της Κρήτης από τις πρόσφατες εξελίξεις.

Έντονη ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν στην ελληνική τουριστική αγορά οι μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κορυφαίος βρετανικός τουρ οπερέιτορ Thomas Cook. Όλοι οι τουριστικοί φορείς της Κρήτης παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις γύρω από το θέμα αυτό, το οποίο κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη του να στραφούμε και σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Για την καταπολέμηση της ύφεσης και την έξοδο από τις δυσχερείς οικονομικές δυσκολίες, είναι μονόδρομος η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων αλλά και των ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών της Κρήτης, και θα πρέπει πλήρως να κατανοηθεί ότι για να επιτευχθεί η οικονομική ανάκαμψη είναι μονόδρομος η τουριστική ανάπτυξη στη χώρα μας.

Οι δραστηριότητες για τη τουριστική προβολή και ανάπτυξη της Κρήτης θα πρέπει να έχουν  στρατηγικό σχεδιασμό για να είναι αποτελεσματικές.

Είναι βασική αρχή του τουριστικού marketing η επανατοποθέτηση μας στην τουριστική αγορά με νέα και διαφοροποιημένα προϊόντα και υπηρεσίες προκειμένου να γίνει πιο ανταγωνιστικό το παραδοσιακό τουριστικό προϊόν που προσφέρουμε.
Επείγει, επομένως, η επανατοποθέτησή μας στη διεθνή και στην εγχώρια τουριστική αγορά, με μια πιο σύνθετη και ποιοτικά αναβαθμισμένη τουριστική προσφορά, που θα απευθύνεται σε πιο ενήμερους, πιο εκλεκτικούς, πιο απαιτητικούς και πιο εύπορους επισκέπτες  και μάλιστα για 12 μήνες το χρόνο.

Αυτό προϋποθέτει τη σταδιακή αλλά σύντομη, κατά το δυνατόν, μετάβαση από τον μαζικό, παραθεριστικό τουρισμό της παραλίας, (ο οποίος πάντως θα συνεχίσει να είναι ένα από τα βασικά μας προϊόντα), στον θεματικό – εναλλακτικό τουρισμό. Οι ειδικές μορφές τουρισμού, ιδιαίτερα οι ήπιες μορφές μπορούν να συμβάλλουν, σε μεγάλο βαθμό, στη σύνθεση και προσφορά μιας συνολικής εμπειρίας στον φιλοξενούμενο επισκέπτη.

Η Κρήτη διαθέτει μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε και να  δουλέψουμε συστηματικά προς όφελος της εθνικής και τοπικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου