Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Της μόδας τα παλιά ρούχα. "Θησαυρίζουν" οι μοδίστρες

Ντουλάπες, μπαούλα και... αποθήκες "ξεσκονίζουν" ενόψει των γιορτών αρκετές οικογένειες στο Ηράκλειο, προκειμένου να διαπιστώσουν αν μπορούν να καλύψουν τις ελλείψεις που έχουν σε κουστούμια και σε "τουαλέτες". Ούτε λόγος για "επιδρομή" στην αγορά, όπως συνηθίζεται αυτές τις μέρες, αφού λεφτά... δεν υπάρχουν. 
Όμως οι περισσότεροι διαπιστώνουν ότι δε θα μπορέσουν να κάνουν εντυπωσιακές εμφανίσεις τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, αφού είτε δεν έχουν καλά ντυσίματα "καβατζαρισμένα" είτε αυτά που έχουν δεν τους κάνουν λόγω... παραπάνω κιλών. 

Ξανά στη μνήμη 

Εκτιμώντας μάλιστα ότι οι αγορές τους θα είναι σε λίγες μέρες περιορισμένες λόγω της οικονομικής κρίσης και των «ψαλιδισμένων» μισθών, ξαφνικά η... μνήμη τους επανέρχεται για τα κουστούμια και τα φορέματα που άφησαν πριν αρκετά χρόνια σε ραφεία λόγω οικονομικής τότε αδυναμίας.
Και όμως αυτό συνέβη, με το φαινόμενο να χαρακτηρίζεται ως πρωτοφανές για τις μοδίστρες του Ηρακλείου, που αντικρίζουν σήμερα παλιούς πελάτες που ξέχασαν... κατά τα άλλα να πάρουν τα επιδιορθωμένα ρούχα τους.
«Δε ξέρω αν θυμάστε; Πριν από 8 χρόνια σας έφερα για επιδιόρθωση ένα γκρι κουστούμι». Με τις παραπάνω φράσεις εκλιπαρούν τους ράφτες, που με τη σειρά τους αντικρίζουν την απόγνωση τους για το... ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Έτσι, ψάχνουν από κοινού τα... ξεχασμένα ρούχα που βρίσκονται στοιβαγμένα με τις κρεμάστρες τους σε ειδικές γωνίες των καταστημάτων.

Δύσκολοι καιροί 

Στη εφημερίδα μας μίλησε η κ. Άννα Φραγκιαδάκη, που εργάζεται σε ραφείο στην καρδιά του Ηρακλείου. 
«Τα πράγματα είναι δύσκολα. Έρχονται παλιοί πελάτες και ψάχνουν ντυσίματα που μας άφησαν πριν αρκετά χρόνια για επιδιόρθωση. Μόλις τα αντικρίσουν χαμογελούν και εκφράζουν την ικανοποίησή τους που τελικά δεν κατέληξαν στα σκουπίδια. Πρόκειται μάλιστα για πελάτες που μας άφηναν και λίγα ευρώ παραπάνω. Άλλοι πάλι, που βρίσκονται επίσης σε δύσκολη οικονομικά θέση, μας παρακαλούν να τους δώσουμε ρούχα παλιά, από τα... ξεχασμένα!».

ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ 
«Φτιάξτε το... όπως μπορείτε»

Την ίδια ώρα, γυναίκες που δεν έχουν να κάνουν... shopping therapy ενόψει των γιορτών βγάζουν από τις ντουλάπες τους φορέματα σατέν-μουσελίνες που είτε είναι γεμάτο τρύπες από... τσιγάρα είτε είναι σκισμένα είτε βρίσκονται σε κακή κατάσταση. «Φτιάξτε το όπως μπορείτε», λένε χαρακτηριστικά στους επαγγελματίες του είδους.
Και ενώ συμβαίνουν τα παραπάνω, δε λείπουν και τα... παζάρια στις τιμές ακόμη και για επιδιορθώσεις και για μπαλώματα, ακόμη και του ενός ευρώ! 
«Για σκισμένο πουκάμισο, το οποίο χρειάζεται μια ώρα εργασία, κυρία μου είπε ότι θα μου δώσει 2 ευρώ και όχι παραπάνω διότι δεν έχει χρήματα. Γνωρίζω από την άλλη ότι η συγκεκριμένη κυρία δεν προσπαθεί να με... ρίξει οικονομικά, όπως άλλες πελάτισσες, που επικαλούνται ανεργία, ακόμη και «χαράτσια» για να το πάρουν όχι 1 ευρώ, αλλά τζάμπα», κατέληξε η κ. Φραγκιαδάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου