Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Σπάνε την Ευρώπη Μέρκελ και Σαρκοζί ...

EE δύο ταχυτήτων, με κανόνες διακυβέρνησης και αυστηρές κυρώσεις.

Φουντώνουν οι διεργασίες για την επόμενη μέρα στην Ευρωζώνη και τις τελευταίες ώρες επανέρχονται στο τραπέζι τα σενάρια για διάσπαση της οικονομικής ένωσης από Μέρκελ-Σαρκοζί σε μία Ευρώπη δύο ταχυτήτων. Αυτό μάλιστα προβάλλεται και απο γερμανικά δημοσιεύματα όπου αναφέρουν πως προτείνεται η λύση μιας Ευρώπης ισχυρών και αδύναμων. Όπως αναφέρει γερμανικό ρεπορτάζ, η καθυστέρηση των εταίρων να πάρουν σοβαρές αποφάσεις, έχει θορυβήσει τους ισχυρούς της γηραίας Ηπείρου, που βλέπουν την κρίση να τους χτυπά την πόρτα και είναι αποφασισμένοι να μην την αφήσουν να μπει μέσα στις χώρες τους. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Welt am Sonntag, εάν είναι αναγκαίο η Γερμανία και η Γαλλία θα συμφωνήσουν με ορισμένες άλλες χώρες να δεσμευτούν σε σκληρή δημοσιονομική πειθαρχία. Πηγές της κυβέρνησης της Γερμανίας λένε ότι το σχέδιο ενδέχεται να ανακοινωθεί από την Μέρκελ και τον Σαρκοζί εντός της εβδομάδας.



Γαλλία: Νέο σύμφωνο με πραγματικές κυρώσεις 

Στην ίδια κατεύθυνση φαίνεται πως κινήθηκαν και οι δηλώσεις της υπουργού Προϋπολογισμού της Γαλλίας Βαλερί Πεκρές η οποία αποκάλυψε πως η Ευρωζώνης κινείται προς ένα νέο σύμφωνο διακυβέρνησης με αυστηρότερους δημοσιονομικούς κανόνες και πραγματικές κυρώσεις για όσους τους παραβιάζουν, το οποίο θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών.
Σε ερώτηση εάν η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία ετοιμάζουν μια πιο σκληρή εκδοχή του ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας για τους δημοσιονομικούς κανόνες, η Πεκρές τόνισε ότι δεν πρόκειται για ένα σύμφωνο το οποίο θα εφαρμοστεί μόνο στις τρεις.μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης.
«Είναι ένα νέο σύμφωνο διακυβέρνησης για όλα τα μέλη της ευρωζώνης: διακυβέρνηση με πραγματικούς κανόνες και πραγματικές κυρώσεις, που θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη», τόνισε η Πεκρές στο τηλεοπτικό δίκτυο «Canal+».
«Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία θέλουν να είναι η κινητήρια δύναμη μιας περισσότερο ολοκληρωμένης Ευρώπης, πολύ πιο συμπαγούς με πιο σωστούς κανόνες που δεν θα επιτρέπουν δολοπλοκίες», πρόσθεσε. «Η ευρωζώνη θα κινηθεί προοδευτικά προς μια πιο ενισχυμένη ολοκλήρωση», υπογράμμισε η Πεκρές.
Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και το επόμενο διάστημα θα φανεί η συνέχεια του "δράματος", εν μέσω μάλιστα και των σφοδρών πιέσεων από τις αγορές και τους οίκους αξιολόγησης που απειλούν πλέον όλες τις χώρες. Η ανησυχία είναι έκδηλη για τα σενάρια διάσπασης (ή διαφορετικών κανόνων για τις αδύναμες χώρες) και έχει εκφραστεί και άλλες φορές απο πολλές πλευρές. 



http://www.sofokleousin.gr/archives/88605

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου